Είδα την παράσταση «ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ»

by admin
Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη 

Γράφει η Λουκία Μητσάκου

Εσένα σου αρέσουν οι τελενοβέλες; Έβλεπες ποτέ καθημερινές μεξικάνικες, αργεντίνικες και βραζιλιάνικες σειρές με ίντριγκες, πάθη, δολοφονίες, δίδυμα αδέρφια, απαγωγές, αμνησία, εκβιασμούς (συχνά μεταγλωττισμένες); Είτε έχεις την αγαπημένη σου τελενοβέλα είτε όχι, η παράσταση «Τελενοβέλα» του Σταμάτη Πακάκη στο Faust σε καλεί να γελάσεις με την καρδιά σου, να τραγουδήσεις, να χαρείς και να νιώσεις πως όλα μπορούν να συμβούν σε μία τελενοβέλα – αλλά και στην ίδια τη ζωή. 

Τι σημαίνει ο όρος «Τελενοβέλα» (telenovela); Πρόκειται για τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές με προέλευση από τη Λατινική Αμερική. Ο όρος προέρχεται από τις ισπανικές λέξεις televisión και novela. Μοιάζουν πολύ στις σαπουνόπερες αλλά διαφέρουν ως προς την διάρκεια που προβάλλονται: ενώ η σαπουνόπερα μπορεί να προβάλλεται για πολλά χρόνια (ακόμα και δεκαετίες), η τελενοβέλα έχει μικρότερη διάρκεια (συχνά μία μόνο τηλεοπτική σεζόν). 

Σίγουρα γνωρίζεις αρκετές από αυτές (είτε τις παρακολουθούσες μανιωδώς είτε όχι): Μαρία της γειτονιάς, Εσμεράλντα, Μαριμάρ, Μιλάγκρος η ατίθαση, Αϊμέ αγάπη μου (Corazón salvaje) με προσωπική αγαπημένη τελενοβέλα που την έχω παρακολουθήσει αμέτρητες φορές τη Σαρίτα (Sos mi vida). Από τις παλιές τελενοβέλες των 90ies μέχρι τις πιο πρόσφατες παραλλαγές, όπως η σειρά Jane the Virgin στο Netflix, οι λατινοαμερικάνικες τελενοβέλες έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όλα μπορούν να συμβούν σε μία τελενοβέλα.

Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

Ο πολυτάλαντος Σταμάτης Πακάκης μας υποδέχεται στον κόσμο της τελενοβέλας γνωρίζοντας πολύ καλά τα μυστικά της επιτυχίας του τηλεοπτικού αυτού είδους και μας προσφέρει γενναιόδωρα ένα κείμενο ξεκαρδιστικά και αφοπλιστικά αστείο, έξυπνο και με εξαιρετικό ρυθμό, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τόσο το κείμενο όσο και η σκηνοθεσία του Σταμάτη Πακάκη φανερώνουν μια παράσταση δουλεμένη στην εντέλεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, μια παράσταση με σεβασμό στον θεατή. 

Ο στίχος των τραγουδιών της Κωνσταντίνας Χρίστου μας έκανε να σιγοτραγουδάμε για μέρες και οι χορογραφίες της Εύης Τσακλάνου ήταν απολαυστικές. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει η Μάρω Μαρκέλλου. Τα πλήρως λειτουργικά σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Δανάης Σταματίου. 

Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

Παίζουν, με αλφαβητική σειρά, οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Δαούτη, Σπύρος Ζουπάνος, Τερέζα Καζιτόρη, Σταμάτης Πακάκης, Φανή Παλιούρα, Μαρία Σωτηριάδου, Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου και όλοι τους, ανεξαιρέτως, είναι υπέροχοι. 

Ο Σταμάτης Πακάκης μας χαρίζει μία εξαιρετική ερμηνεία σε έναν πολύ δύσκολο ρόλο, μια καθηλωτική ερμηνεία που θα θυμόμαστε για καιρό. Μαγευτικός. Επέδειξε μια εκπληκτική ποικιλία στον τρόπο που ενσάρκωσε τον ρόλο του και κατάφερε να αναδείξει όλες τις ξεχωριστές νότες μιας τελενοβέλας. Μαγευτικός. 

Η Φανή Παλιούρα είναι αφοπλιστικά αστεία στον ρόλο της υπηρέτριας. Εντυπωσιάζει με την αστείρευτη ενέργειά της αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου της. 

Η Μαρία Σωτηριάδου είναι υπέροχη με μία φυσική παρουσία που μαγνητίζει. Κατάφερε να δώσει ζωντάνια και εκρηκτικότητα σε κάθε σκηνή που εμφανίστηκε. 

Η Τερέζα Καζιτόρη με τις εξαιρετικές φωνητικές της ικανότητες είναι εντυπωσιακή και προσφέρει αστείρευτο γέλιο. 

Η Κωνσταντίνα Δαούτη είναι υπέροχα άμεση. Η αυθεντικότητα της ερμηνείας της έφερε μια ξεχωριστή διάσταση στην παράσταση.

Ο Σπύρος Ζουπάνος εντυπωσιάζει με την υπέροχη χρήση του σαρκασμού και του εύστοχου χιούμορ στην ερμηνεία του. 

Ο Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου με τη ζωντάνια του κατάφερε να δώσει έναν ζωηρό χαρακτήρα σε κάθε σκηνή που συμμετείχε. 

Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

Η ευρηματική παράσταση «Τελενοβέλα» του Σταμάτη Πακάκη είναι μια ανάσα δροσιάς στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές και μας χαρίζει άπλετο γέλιο δημιουργώντας μια παράσταση- τελενοβέλα χωρίς να κοροϊδεύει στιγμή αυτό το είδος αλλά αντίθετα, να αντλεί από τα συστατικά της επιτυχίας του. Πρόκειται για μία παράσταση ξεκαρδιστική και ευφυέστατα σκηνοθετημένη, μια παράσταση – hommage στο σχεδόν παραγκωνισμένο πια (δυστυχώς) είδος της τελενοβέλας. Είτε είστε λάτρεις αυτού του είδους είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γελάσετε με την καρδιά σας, θα απολαύσετε τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών και θα διασκεδάσετε πολύ. 

Σε μισώ καταραμένη παρακατιανή, σκουπιδιάρα του Διαβόλου!!! Ηλίθια Bonita!!! Ανάθεμά σε!!!

Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

Ταυτότητα Παράστασης:

Faust
Τελενοβέλα
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πακάκης
Χορογραφίες: Εύη Τσακλάνου
Σκηνικά-Κοστούμια: Δανάη Σταματίου
Φωτογραφίες-Βίντεο: Διονύσης Μελογιαννίδης
Logo: Στυλιανός Σκιαδάς
Στίχοι τραγουδιών: Κωνσταντίνα Χρίστου
Mua: Κατερίνα Πεφτίτση
Βοηθός Παραγωγής: Φένια Σταύρου
Παραγωγή: Pink Unicorn Productions
Επικοινωνία παράστασης: Αντώνης Κοκολάκης

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει η Μάρω Μαρκέλλου.

Παίζουν, με αλφαβητική σειρά, οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Δαούτη, Σπύρος Ζουπάνος, Τερέζα Καζιτόρη, Σταμάτης Πακάκης, Φανή Παλιούρα, Μαρία Σωτηριάδου, Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου

Είδα την παράσταση Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη - κριτική παράστασης- Λουκία Μητσάκου - Theater Project 365

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο