Η ομάδα μας

by admin

η ομαδα μασ

Ποιες ειμαστε

Λίγα λόγια για εμάς

Λουκία Μητσάκου

Βίβιαν Μητσάκου

Λουκία Μητσάκου

Με λένε Λουκία Μητσάκου και γεννήθηκα στην Αθήνα. Συχνά με φωνάζουν Λουκίνι και κάπως έτσι γεννήθηκε το blog μου Loukini το 2015 και το podcast μου Loukini Project το 2020. 

 

Σπούδασα Γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ και πήγα για Erasmus στη Σορβόνη στο Παρίσι. 

Στη συνέχεια έκανα το πρώτο μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ στη «Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας». Λίγο αργότερα έκανα το δεύτερο μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Cádiz της Ισπανίας πάνω στην «Οπτικοακουστική Μετάφραση: Υποτιτλισμός και Μεταγλώττιση». 

Αγαπώ τη φωτογραφία και τελείωσα τη σχολή φωτογραφίας FOCUS (Focus School of Art Photography, Video and New Technologies) στην Αθήνα. 

Αγαπώ πολύ το θέατρο. Σπούδασα σε δραματικές σχολές και έκανα πολλές επιμορφώσεις και σεμινάρια πάνω στην Υποκριτική, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και την Θεατρολογία. 

Στη συνέχεια σπούδασα Life Coaching στο ΕΚΠΑ και συνέχισα με επιμορφώσεις και σεμινάρια πάνω σε αυτόν τον τομέα από ειδικούς από όλο τον κόσμο. 

Ασχολούμαι επίσης με την κατασκευή ιστοσελίδων εδώ και αρκετά χρόνια. Σπούδασα στο ΕΚΠΑ: «HTML 5 και Javascript: Τα πρώτα βήματα στο Web Development».  Αυτό το site το έφτιαξα εγώ. 

Δουλεύω χρόνια ως αρθρογράφος, δημοσιογράφος, φωτογράφος σε ΜΜΕ και γράφω και στο δικό μου blog, το www.loukini.gr

Για έξι χρόνια είχα την δική μου ραδιοφωνική εκπομπή Λουκίνι στον Amagi Radio. Τώρα έχω το δικό μου podcast με το όνομα Loukini Project που είναι διαθέσιμο σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts. 

Μιλάω άριστα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και θέλω πολύ να μάθω ιαπωνικά. 

Αγαπώ το χορό και έχω κάνει πολλά μαθήματα διαφόρων ειδών (μπαλέτο, σύγχρονο, φλαμένκο, belly dancing, κλακέτες) αλλά με κέρδισε το αργεντίνικο τάνγκο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. 

Μου αρέσει να γράφω και να δημιουργώ περιεχόμενο, αυτό που λέμε πια content creation (μέσα από τα κείμενά μου, τα βίντεό μου, το podcast μου). Αγαπώ να δημιουργώ περιεχόμενο που να εμπνέει ή που να προβληματίζει ή που να βελτιώνει τη ζωή των άλλων. 

Η αγάπη μου για το θέατρο δεν σταμάτησε στις δραματικές σχολές και στις σπουδές. Πηγαίνω θέατρο συνέχεια και παρακολουθώ πολλές παραστάσεις. Αγαπώ την όπερα και την κλασική μουσική αλλά και τα fados και την country και την jazz και έχω ιδιαίτερη αγάπη για την γαλλική και την ισπανική μουσική. 

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και να κάνω πάντα μαθήματα σε διάφορους τομείς. 

Με λίγα (ή πολλά λόγια) αυτή είμαι εγώ. 

 

SocialSocial Social Media

Βίβιαν Μητσάκου

Είμαι η Βίβιαν Μητσάκου και το Theater Project 365 γεννήθηκε το 2015 από την αγάπη μου για το θέατρο. Η παρέα του Theater Project 365 έχει μεγαλώσει πολύ από τότε και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό!

Παρακολούθησα θέατρο σε ηλικία μόλις πέντε ετών και μαγεύτηκα. Αξιώθηκα και είδα τον Δημήτρη Χορν, την Έλλη Λαμπέτη, τον Δημήτρη Μυράτ, την Βούλα Ζουμπουλάκη, την Τζένη Καρέζη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Γνωρίζοντας την αγάπη μου για το θέατρο οι δύο κόρες μου, μου έκαναν δώρο γενεθλίων το 2015 το blog Theater Project 365. «Σημειώνεις που σημειώνεις» μου είπαν «τις τόσες παραστάσεις που βλέπεις, δεν τις γράφεις κιόλας;”. Γιατί “365”; Γιατί όλοι με πείραζαν πάντα πως πηγαίνω θέατρο κάθε βράδυ και αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό. Μπορεί, όμως, αν το θέατρο είναι η μεγάλη του αγάπη. ΄Eτσι δημιουργήθηκε το Theater Project 365.

Μετά από τόσα χρόνια το Theater Project 365 αλλάζει μορφή, ανοίγει πανιά για άγνωστα ταξίδια και συνεχίζει με περισσότερο ζήλο και αγάπη.

Να σας πω λίγα λόγια ακόμα για εμένα.

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα και μεγάλωσα στην Αθήνα.  Σπούδασα Ιδιαιτέρα Γραμματέας στην Didacta και Private Secretarial Duties στο Trans-World Tutorial College in London. ‘Εχω παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Επιμόρφωση Γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων» στο ΕΛΚΕΠΑ. Εργάστηκα στην Διοίκηση της Alpha Bank σαν ιδιαιτέρα γραμματέας και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Τράπεζας. Παρακολούθησα μαθήματα θεάτρου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Στοά Βιβλίου. Ένα από τα πιο πρόσφατα μαθήματα που παρακολούθησα ήταν «Το κακό. Μαθήματα Ηθικής Φιλοσοφίας» με διδάσκοντα τον κ. Παύλο Κόντο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λατρεύω την οικογένειά μου, το θέατρο, το διάβασμα, την όπερα, τα ταξίδια και την σοκολάτα.

Όνειρό μου να καταφέρω να γυρίσω τον κόσμο.

Το Theater Project 365 γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί η μεγάλη μου αγάπη για το θέατρο, για πράγματα που με συγκινούν βαθιά, για πράγματα που με προβληματίζουν, για πράγματα που θαυμάζω, για πράγματα που με κάνουν να σκέφτομαι όσα δεν είχα σκεφτεί ξανά πριν, για πράγματα που με κάνουν να εξελίσσομαι.Εάν διαβάζοντας στο Theater Project 365 τις κριτικές και τις συνεντεύξεις και το τι παίζει στις θεατρικές σκηνές σού κινήσει κάτι το ενδιαφέρον και το παρακολουθήσεις, θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου.

Εάν το Theater Project 365 σε κάνει να αγαπήσεις το θέατρο έστω και λίγο παραπάνω, αν καταφέρω να σου μεταδώσω έστω και λίγη από την τεράστια αγάπη μου για το θέατρο, θα νιώσω απέραντη χαρά.

Με λίγα (ή πολλά λόγια) αυτή είμαι εγώ. 

 

SocialSocial Social Media

Μπορείτε να με βρείτε

στο προφίλ μου στο Facebook,

στη σελίδα Theater Project 365 στο Facebook,

στο προφίλ μου στο Instagram

Μπορείτε να μου στείλετε και email στο: vmitsaku@yahoo.gr

theater project 365

Η ομάδα του Theater Project 365

εύχεται το site μας να βοηθήσει έστω και λίγο στο να αγαπήσουμε όλοι ακόμα περισσότερο το Θέατρο και να μεγαλώσει το ενδιαφέρον μας για τις Τέχνες. Κάτι να μάθουμε παραπάνω, κάτι να ονειρευτούμε παραπάνω.

Καλή σας θέαση