WHAT IF IT WAS YOU? Video dance και ζωντανές περφόρμανς στο Flux Laboratory Athens το  Σάββατο  20.6.2020 στις 8μμ

WHAT IF IT WAS YOU?
Video dance και ζωντανές περφόρμανς

Σάββατο  20.6.2020 στις 8μμ

Περφόρμανς στο Flux Laboratory Athens

Tο Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στις 20:00 στο Flux Laboratory Athens (FLUX Laboratory) σε ελεύθερη μετάδοση μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο “What if it was you?” µε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Με τη συμμετοχή της Ιωάννας Τουπακάρη και του Άντι Τζούμα, και σε χορογραφία της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, η περφόρμανς αντλεί έμπνευση από το τραγούδι “Take Care” της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Imany. Μέσω της χορευτικής πράξης επικοινωνούμε ένα μήνυμα-κάλεσα για ενθάρρυνση και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Το project έχει λάβει τη μορφή video dance σε σκηνοθεσία του Άντι Τζούμα και θα μεταδοθεί ελεύθερα μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020. Την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες θα χορέψουν ζωντανά με τη συμμετοχή του κοινού σε διάφορες τοποθεσίες συμβολικής σημασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο Flux Laboratory Athens.

Η ομάδα μας επιθυμεί να τιμήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων μέσα από ένα ιδιαίτερο momentum. Ορμώμενοι από την πρόσφατη αλληλεγγύη που επέδειξε η παγκόσμια κοινότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να χειροκροτήσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης κατά την περίοδο της πανδημίας, καλούμε το κοινό να τραγουδήσει μαζί µας εκείνη την ηέρα και, συμβολικά, να χειροκροτήσει ως χειρονομία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενότητας.

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξή τους.

Ταυτότητα Παράστασης

Video: Άντι Τζούμα
Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Χορευτές: Ιωάννα Τουμπακάρη, Άντι Τζούμα
Μουσική: Imany, ‘Take Care’ [από το Άλµπουμ ‘The shape of the broken heart’ (2011). Time Records]
Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier (Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Fluxum Foundation και του Flux Laboratory)
Camera operator: Klaus Shehaj
Βοηθός: Φωτεινή Τζούμα

Σημαντική πληροφορία: Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που σχετίζονται με την προστασία από την πανδημία της Covid-19, παρακαλούμε το κοινό να παρακολουθήσει τις δράσεις φορώντας μάσκα για λόγους ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Flux Laboratory Athens, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να σταθούν περιμετρικά του κτηρίου, παρακολουθώντας το έργο από τις ανοιχτές πόρτες του. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω του email: athens@fluxlaboratory.com.

Flux Laboratory Athens

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώμα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δηµιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών, αλλά και ως μια δυναμική που νοηματοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας.

Flux Laboratory Athens
Αγγέλου Γέροντα 12, Πλάκα, 105 58 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2100108357
E-mail: athens@fluxlaboratory.com
Site: www.fluxlaboratory.com
www.facebook.com/fluxlaboratory
www.instagram.com/flux_laboratory
www.twitter.com/FLUXLab
www.youtube.com/user/FLUXLaboratory

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται µε τις εξής οµάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasistellar της Αποστολίας Παπαδαµάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτάνα του Κωνσταντίνου Ρήγου, Landscape της Ι. Πάραλη, µε την Πέρσα Σταματοπούλου κ.ά.
Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό -Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λυόν, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουµανία κ.α. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί µε την οµάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου και την οµάδα θεάτρου «Omikron 2» του Σ. Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική οµάδα του Κέντρου µελέτης χορού Ντάνκαν «Αλδινες» και την Junior Hellenic Dance Co. Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυµπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε χορό και αυτοσχεδιασµό στην Ακαδηµία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Kέντρο Mελέτης Χορού Ισ. Ντάνκαν. Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και στην Επαγγελµατική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Άντι Τζούμα σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα (2009-2012). Έκτοτε έχει δουλέψει µε διάφορους χορογράφους και οµάδες: τους Γιάννη Αντωνίου, Hannes Langolf, Ermira Goro, Κωνσταντίνο Ρήγο, Anton Lachky, CocoonDance Company, DV8 physical theatre. Από το 2015 άρχισε να δηµιουργεί δικά του έργα δίνοντας έµφαση στον τοµέα του κινηµατογράφου και των διαδικτυακών βίντεο. Η ταινία του µικρού µήκους “Normal Day” συµµετείχε σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, κερδίζοντας βραβεία. Επίσης, επελέγη µαζί µε τον Χρήστο Ξυραφάκη να χορογραφήσουν ένα νέο έργο για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2018.

Η Ιωάννα Τουµπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε µε άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School. Έχει συνεργαστεί µε διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως µε τους Αντώνη Φωνιαδάκη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Έφη Μπίρµπα, Γιάννη Κακλέα, οµάδα Yelp, οµάδα Πρόσχηµα, οµάδα Ζήτα, Nova Melancholia. Κατέχει µαύρη ζώνη στο παραδοσιακό κουνγκ φου και πτυχίο προπονήτριας από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Κινέζικης Πάλης που διεξήχθη στην Ιταλία. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κουνγκ φου σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο