La Traviata – Όπερα και Μύθος

by admin

AΘΗΝΑΙΣ 1

Μια διαφορετική Τραβιάτα απήλαυσα απόψε στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
Μια Τραβιάτα που απευθύνεται και στους λάτρεις της Όπερας και στους λάτρεις του θεάτρου. Μια Τραβιάτα που μπορούν να παρακολουθήσουν και οι «μυημένοι» στον μαγικό κόσμο της Όπερας αλλά συγχρόνως να την παρακολουθήσουν και όσοι δειλά δειλά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην Όπερα.

Mια μουσική παράσταση για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που ειπώθηκε ποτέ, βασισμένη στη διάσημη όπερα του Giuseppe Verdi, η οποία «μπλέκεται» όμορφα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδου Δουμά «Η Κυρία με τις καμέλιες». Το αποτέλεσμα συγκινεί.

«Με λένε Αλέξανδρο Δουμά κι αυτή την έλεγαν Μαρί Ντυπλεσί…
Ή Μαργαρίτα Γκωτιέ;
Ή μήπως Βιολέτα;
Δεν θυμάμαι!
Το μόνο που θυμάμαι είναι τα μάτια της κι αυτή την απέραντη, τη μοναδική ομορφιά της», μονολογεί ο Αλέξανδρος Δουμάς.
Τον ρόλο του Αλέξανδρου Δουμά ερμηνεύει ο ηθοποιός Παναγιώτης Κατσώλης, με όμορφη σκηνική παρουσία, εκφραστικότητα και κίνηση .

AΘΗΝΑΙΣ 7

«Βρίσκεται μόνος του στο Παρίσι.
Λίγο μετά τον θάνατο της.
Μπροστά του μια λευκή κόλλα. Δεν έχει γράψει ποτέ του πριν. Δεν είναι συγγραφέας. Δεν ξέρει τον τρόπο.
Το μόνο που του απομένει είναι να πει την αλήθεια.
Για πρώτη φορά, αφηγείται την ιστορία του με την πιο διάσημη εταίρα της εποχής, τον μεγάλο του έρωτα, την Μαρί Ντυπλεσί.
Πότε μεταμορφώνεται σε Αλφρέντο, σε Αρμάνδο.
Πότε γίνεται ο Βέρντι και γράφει μουσική.
Και τότε, ζωντανεύουν οι ήρωες του».

AΗΝΑΙΣ 8

Η αιώνια αγάπη της Βιολέτας και του Aλφρέντο παρουσιάζεται με ένα διαφορετικό τρόπο. Έτσι απλά με ένα πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος και με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Ιωάννας Γαϊτάνη στο βιολί. Και φυσικά με τις μοναδικές φωνές κορυφαίων της Λυρικής μας, που με εξέπληξαν ευχάριστα και με την σκηνική παρουσία τους. (Τον ρόλο του Αλφρέντο ερμηνεύουν οι δημοφιλείς και αγαπημένοι τενόροι μας Δημήτρης Πακσόγλου και Γιάννης Χριστόπουλος. Στον ρόλο της Βιολέτας οι ταλαντούχες σοπράνο, Δέσποινα Σκαρλάτου και Μαρία Μαυρομμάτη. Στον ρόλο του πατέρα οι γνωστοί βαρύτονοι Κωστής Ρασιδάκης και Κώστας Ραφαηλίδης).

αθηναισ7

Καθισμένη άνετα στο ζεστό χώρο της Αθηναΐδος και έχοντας στο χέρι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, απήλαυσα τις υπέροχες άριες της αγαπημένης μου «παραστρατημένης» και τον μεγάλο ανεκπλήρωτο έρωτά της.

Αξιόλογη και έξυπνη η σκηνοθετική προσέγγιση του ταλαντούχου Δημήτρη Μαλισσόβα, έδεσε όμορφα την παράσταση. Βασικό ρόλο στην αρτιότητα της παράστασης έπαιξε τόσο το κείμενο όσο και οι φωτισμοί του ιδίου. Όμορφα και απλά τα σκηνικά. Υπέροχα και εντυπωσιακά τα κοστούμια των Αρετής Μουστάκα και Χριστίνας Πανοπούλου.

AΘΗΝΑΙΣ5

Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν θερμότατο και δεν άφηνε τους πρωταγωνιστές να απομακρυνθούν από την σκηνή.

Την άλλη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 θα είναι η τελευταία παράσταση της παράστασης «La Traviata – Όπερα και Μύθος» στον όμορφο αυτό χώρο.
Προλαβαίνετε να την απολαύσετε.

AΘΗΝΑΙΣ10

Ταυτότητα της παράστασης

Πολυχώρος Αθηναΐς

σκηνοθεσία – κείμενα – φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΙΣΣΟΒΑΣ
σκηνικά – κοστούμια: ΑΡΕΤΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
πιάνο: ΦΡΙΞΟΣ ΜΟΡΤΖΟΣ
βιολί: ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ
Violetta Valery – σοπράνο: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
Alfredo Germont – τενόρος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΚΣΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αλέξανδρος Δουμάς ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΩΛΗΣ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο