H Νεράιδα – Λίμνη της Βουλιαγμένης

by admin

neraida2015d

  • Η πρώτη φορά

Η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένα ειδυλλιακό μέρος. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το σκηνικό αλλάζει, ανάλογα με τις διαθέσεις του ήλιου. Και η λίμνη σε περιμένει εκεί να πέσεις μέσα στα νερά της, να κολυμπήσεις, να χαθείς μέσα στην ομορφιά της. Και όταν βασιλέψει ο ήλιος το ομορφότερο μέρος για ένα ποτό.

Οι απότομοι βράχοι που την τριγυρίζουν  ολοκληρώνουν το μαγικό σκηνικό. Είναι πιστεύω από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Τόσο κοντά στην Αθήνα, και άγνωστη στους περισσότερους.

Πέρσι το καλοκαίρι είχα μία απίστευτη εμπειρία. Όχι στην μεγάλη λίμνη, που είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά στην μικρή λίμνη δίπλα που είναι κλειστή για τον κόσμο. Εκεί λοιπόν είδα μία ονειρεμένη παράσταση που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Η βραδιά ήταν μαγική και μέσα από τα νερά της λίμνης πεταγόταν η νεράιδα…

neraida1

Πιστεύετε ότι σας γράφω παραμύθια; Όχι σας μιλάω για την ονειρεμένη παράσταση Η ΝΕΡΑΙΔΑ που παρακολούθησα. Τα σκηνικά εξωπραγματικά. Η ίδια η λίμνη και τα βράχια της.

«….. Σαν όνειρο παράξενο, σαν παραμύθι αφού όλα έγιναν τότε…. Σε μια εποχή που οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι άγγελοι ήταν ακόμα ορατοί και οι άνθρωποι αρρώσταιναν και πέθαιναν, ξεχνούσαν να ζουν… Μια νεράιδα κόρη του νεραϊδόκοσμου ερωτεύτηκε έναν κοινό θνητό, έναν ιππότη…»

Βασισμένο στο ονειρόδραμα «Οντίν» του Ζαν Ζιρωντού, γραμμένο το 1938 εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη κατά την διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος αποκόπηκε από τη ποιοτική και πνευματική του διάσταση. Σήμερα που η σύγχρονη αντιστοιχία του πολέμου μεταφράζεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την πραγματική του φύση (Απόσπασμα από το πρόγραμμα της περσινής παράστασης).

neraida3

Για τη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα, η πρώτη επαφή με το έργο έγινε το 2004 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, όπου και παίχτηκε το έργο.

Μουσική,  στίχοι τραγουδιών, ,φωτισμοί, χορογραφίες σχεδιασμοί κοστουμιών, κοσμημάτων, μακιγιάζ, κομμώσεις, όλα μαζί συντέλεσαν στην απόλαυση της ονειρικής αυτής παράστασης.

Και ύστερα διάβασα ότι η παράσταση, με ανανεωμένο κάστ ηθοποιών, θα παιχτεί και πάλι φέτος στην λίμνη της Βουλιαγμένης.

Δεν θα την χάσω, θα την ξαναδώ και όσοι δεν την είδατε αξίζει να ρθείτε μόνο για την παράσταση στην Βουλιαγμένη.

Κάτι θα ήξερε ο Λουκιανός όταν έλεγε «πάμε μια βόλτα στην Βουλιαγμένη» και έκανε και το θρυλικό του πάρτυ, στην πλαζ όμως της Βουλιαγμένης.

Ένα ονειρεμένο παραμύθι. Τι να προσθέσω εγώ………….

neraida2

  • Η επανάληψη – Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Πρεμιέρα της Νεράιδας στην Λίμνη της Βουλιαγμένης!!!

neraida2015c

Στο ίδιο ονειρεμένο μέρος. Με νέο κάστ ηθοποιών. Πρωταγωνιστές με αλφαβητική σειρά: Δημήτρης Γεωργαλάς. Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Κορίνα Θεοδωρίου, Ρομάνα Λόμπατς, Κατερίνα Νικολοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Έλενα Χαραλαμπούση. Χορεύουν οι Σταυριάνα Γαρνάβου – Τατιάνα Δημητριάδη – Έλενα Κέκκου.

Η ίδια μαγεία. Τα ίδια υπέροχα συναισθήματα. Οι φωτισμοί ( Σάκη Μπιρμπίλη), πάνω στους βράχους της λίμνης δημιουργούσαν ένα υπέροχο, εξωπραγματικό  περιβάλλον. Η μουσική  που ακουγόταν σαν ουράνια μελωδία (Αλέξανδρος Χρηστάρας και Μιχάλης Νιβολιανίτης)

neraida2015b

Σχεδιασμοί κοστουμιών (Νίκος Χαρλαύτης), κοσμημάτων (Eυαγγελία Πανολιάσκου και Γιώργος  Βέρρας), μακιγιάζ (Χαρίτος), κομμώσεις ( Ντάνιελ Αθανασίου). Τα σκηνικά του Παναγιώτη Λαζαρίδη και η Σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη.

Γιατί σας γράφω τόσες λεπτομέρειες. Γιατί όλοι ο συντελεστές και πολλοί ακόμα συνετέλεσαν στην μαγεία της παράστασης. Όλα τέλεια, παραμυθένια. Όμορφος Θεέ μου ο νεραϊδόκοσμος. Όμορφα τα παραμύθια. Ειδικά τώρα που η ζωή έγινε τόσο σκληρή!!!

Τι γίνεται λοιπόν όταν μια όμορφη νεράιδα αγαπά ένα κοινό θνητό, ένα ιππότη;

Μην χάσετε την απάντηση. Είναι πράγματι μία παραμυθένια, ατμοσφαιρική παράσταση που πρέπει να δείτε. Ε και αν έχει και φεγγαράδα…………..

neraida2015a

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο