ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ – Thom Luz – Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης – Πειραιώς 260

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Διεθνές θέατρο στην Πειραιώς 260

 Thom Luz

Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης

23 Ιουνίου στις 20:00 και 24 Ιουνίου στις 21:00

 

 

Όπως κάθε χρόνο, η Πειραιώς 260 φιλοξενεί σύγχρονες διεθνείς παραστάσεις και οι θεατές μπορούν να γνωρίσουν τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκηνής. Δύ Ο Τομ Λουτς από την Ελβετία  καταφθάνει στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260, με την παράσταση “Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης”  που έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές όπου έχει παρουσιαστεί.

 

Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης – Τομ Λουτς

Δείτε εδώ το βίντεο της παράστασης: https://vimeo.com/320191322

 

Ο ελβετός σκηνοθέτης Τομ Λουτς έχει κερδίσει τη φήμη του χάρη στις ατμοσφαιρικές παραστάσεις του και τις εντυπωσιακές,γεμάτες μουσική εικόνες, που αγγίζουν τις πλέον φευγαλέες κι εφήμερες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Η τελευταία του δουλειά, Το Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του φετινού Theatertreffen – BerlinerFestspiele με τις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς. Ξεκινώντας από την παιδική του εμμονή με τις μηχανές ομίχλης, ο νεαρός σκηνοθέτης χτίζει επί σκηνής ένα σύγχρονο παραμύθι με μαγικό φινάλε, όπου η ομίχλη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Στην άκρη μιας πόλης, ένα μικρό εργοστάσιο που φτιάχνει μηχανές ομίχλης επιβιώνει με δυσκολία εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην, νοικιάζουν το εργοστάσιο σαν χώρο προβών σε ένα τρίο εγχόρδων. Εκεί εμφανίζεται και το κορίτσι του τίτλου, που εξερευνά όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ο κόσμος των μηχανών. Ο εργοστασιάρχης και οι υπάλληλοί του αρχίζουν να πειραματίζονται, δημιουργώντας καταρράκτες από ομίχλη, φωσφορίζουσες θάλασσες, μουσικούς καπνούς, πλανητικούς δακτύλιους και ομιχλώδη ομοιώματα διάσημων γλυπτών.Σύντομα, όλοι οι χώροι γεμίζουν καπνό. Ο χρόνος σταματά και μόνος ήχος που ακούγεται είναι η μουσική της μπάντας που κάνει πρόβα στο εργοστάσιο. Όταν καθαρίζει το τοπίο, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί και το εργοστάσιο έχει κλείσει. Απομένουν μόνον οι ίδιες οι μηχανές, που εξακολουθούν να γεννάνε ομίχλη και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε άνθρωποι.

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
23 Ιουνίου / Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές μετά την παράσταση

 

Συμπαραγωγή Gessnerallee Zürich, Théâtre  Vidy-Lausanne, Kaserne Basel, International Summer Festival Kampnagel (Αμβούργο), Theater Chur, Südpol Luzern

 

Υποστήριξη Zurich City of Culture, Canton of Zurich, service of culture, Pro Helvetia – Swiss Arts Council, Committee of Experts Theatre and Dance BS/BL, Stanley Thomas Johnson Stiftung, Look Solutions Fog Machines, Schiedmayer Celesta, Viadukt*3

 

 

 

 

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο