ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ στο Θέατρο Μικρό Βroadway

Θέατρο Μικρό Βroadway  – Αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη

Μετάφραση Νίκου Γκάτσου
μουσική  Τάκη Μπινιάρη
χορογραφίες Δημήτρη Ιβάνωφ
σκηνικό Χάρη Σεπεντζη
κοστούμια Βάνια Αλεξάνδροβα
στίχοι τραγουδιών Τάκης Μπινιάρης-Βασιλης Καπερνάρος ,
Tραγούδι Nανά Γεωργιάδη-Τάκης Μπινιαρης,
κινησιολογία Σίμωνα Πάτροκλου
Βοηθος σκηνοθέτη Τάκης Δρόσος ,
σχεδιασμός φωτισμών και σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη

Πρωταγωνιστουν Τζένη Καλλεργη. Τιτίκα Σαριγκουλη, Κυριακή Γάσπαρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Χαριατη, Κατερίνα Βολικα, Άννα Μαρία Βιδάλη, Έφη Χαντζουλη, Αναστασία Χατζηαθανασίου,Σίμων Πάτροκλος

Υπόθεση του έργου Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να “ανακατεύονται” με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της. Η ζήλια της Μαρτίριο θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος της Αδέλα και στη διατήρηση του πένθους στο σπίτι.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο “Κοτοπούλη” σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

Έναρξη παραστάσεων 16 Οκτωβρίου 2019 κάθε Τετάρτη στις 6,00 και Πέμπτη στις 9,00 μ.μ.

 

Θέατρο Μικρό broadway  – Αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Αγίου Μελετίου 61α –  Τηλ 2110159859-2110128281-210 8654387

www.mikro-broadway.com

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο