“ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΗΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«ΤO ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Με τον Δημήτρη Βερύκιο. Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ώρα 21:00 στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η παράσταση που για 6 χρόνια, συγκίνησε κι ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε όλη την Ελλάδα, μεταφέρει στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια τη μεγαλοφυή σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Στις 8 Ιουλίου η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον εξωτερικό χώρο του εμβληματικού κτιρίου Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, στο λόφο των Νυμφών.

Το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.


Λίγα λόγια για το έργο:


Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου

Διάρκεια παράστασης: 60’

Γενική είσοδος: 10 ευρώ


Μετά την παράσταση ακολουθεί παρατήρηση του ουρανού με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.* Γενική είσοδος: 10 ευρώ
* Προαγορά εισιτηρίων: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, ώρες 21:00 – 22:30.
* Πληροφορίες: 210 3490160, 210 3490036 και 210 3490055
* Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι κανονισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο