Τα Κάναμε Θάλασσα του Αλέξανδρου Κολιάση στη Θεατρική Σκηνή KaSTeL

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ KaSTeL

Τα Κάναμε Θάλασσα του Αλέξανδρου Κολιάση

Το βραβευμένο με ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΛΙΔΑ παιδικό έργο του Αλέξανδρου Κολιάση Τα κάναμε Θάλασσα, ανεβαίνει στην θεατρική σκηνή KaSTeL από την θεατρική εταιρεία 2ΘΠ και τις εκδόσεις ΜΩΡΑΊΤΗΣ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρητικού.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους θεατές. Κάθε Κυριακή στις 11.30.                      

Προγραμματισμένη πρεμιέρα  την Κυριακή, 10 Μαρτίου,2019, στις 11.30.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο καθηγητής οικολογίας Ευστρόφιος Ανακυκλόπουλος ασχολείται με μία εφεύρεση που έχει να κάνει με τον καθαρισμό των θαλασσών. Ο ίδιος μας διηγείται μία ιστορία για έναν μπακαλιάρο και ένα κουτάλι : Ο Λάκης ο Μπακαλιαράκης είναι ένα παμφάγο ψάρι που εγκαταλείπει το κοπάδι του για να ανακαλύψει καινούργιες γεύσεις. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Θαλασσής Κουταλάκης, ένα κουτάλι που βρέθηκε στη θάλασσα από ανθρώπινο λάθος. Ο Λάκης θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το άγνωστο κουτάλι, προορίζοντας το για το στομάχι του. Στην πορεία όμως θα αλλάξει γνώμη και θα τον βοηθήσει να βρει το σπίτι του, τον μπλε κάδο ανακύκλωσης. Ξεκινώντας το μακρύ τους ταξίδι θα συναντήσουν την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την αδιαφορία για το φυσικό περιβάλλον. Θα έρθουν αντιμέτωποι με γλάρους, καρχαρίες, κάβουρες. Και τα προβλήματά τους θα  συνεχιστούν, καθώς η λαιμαργία του Λάκη θα τους φέρει αντιμέτωπους με μία οικολογική καταστροφή. Ως από μηχανής θεός θα εμφανιστεί ο Ευστρόφιος Ανακυκλόπουλος για να σώσει τους ήρωές μας. Όλοι μαζί θα συγκροτήσουν την Ομάδα Θαλασσίου Καθαρισμού.

Χιούμορ, φαντασία και πολλή μουσική, συνθέτουν την εικόνα μιας διαδραστικής παράστασης για μικρά και «μεγάλα» παιδιά, βοηθώντας τα να εξερευνήσουν έννοιες κι αξίες όπως η φιλία, η ανιδιοτέλεια και η υπευθυνότητα. Ο Ευστρόφιος Ανακυκλόπουλος, ο Λάκης ο Μπακαλιαράκης και ο Θαλασσής Κουταλάκης χαρίζουν άπλετες στιγμές γέλιου και η πιο ξέφρενη Ομάδα Θαλάσσιου Καθαρισμού, μας μαθαίνει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από ένα ταξίδι αποδοχής της διαφορετικότητας.

 

Τα Κάναμε Θάλασσα

 Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κολιάσης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κρητικός

Κοστούμια: Celebrity Skin

Sound Design: Νίκος Καρίμαλης (Razastarr)

Παραγωγή:  2θπ – www.2thp.gr

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ, με σειρά εμφάνισης:

 Γιώργος Γεροντιδάκης,  Δημήτρης Ζωγραφάκης,

Αλέξανδρος Νταβρής, Κωνσταντίνα Κάτση

Θέατρο KaSTeL, Λεωφ. Ποσειδώνος 19, Παλαιό Φάληρο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2114024068 & 6973778065

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Παραστάσεις : Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Διάρκεια:  1 ώρα και 15 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος, 7 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatriki-skini-kastel-palaio-faliro/ta-kaname-thalassa/

spot: https://www.youtube.com/watch?v=0ecdXsQD4IY

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο