Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο ΑΛΜΑ για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020

Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο ΑΛΜΑ για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020

 

Γράφει η Βίβιαν Μητσάκου

Ο Θέμης Μουμουλίδης και η θεατρική εταιρεία 5η Εποχή παρουσίασαν σήμερα το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Θεάτρου ΑΛΜΑ. Μαζί του και όλοι οι καλλιτέχνες, σκηνοθέτες των 15 παραγωγών που θα δούμε φέτος στο Θέατρο ΑΛΜΑ. 15 παραγωγές ανεβαίνουν στην Κεντρική και στη Μικρή σκηνή. Έργα κλασικά, σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς, Καλή επιτυχία!

 

«Aγαπάω τη συνύπαρξη. Και φέτος στο θέατρο ΑΛΜΑ φροντίζουμε να συνυπάρξουν διαφορετικές αισθητικές, διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικές γενιές». Μας είπε ο Θέμης Μουμουλίδης.

Όλες οι  παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα και του σκηνογράφου Γιώργου Πάτσα, ενώ στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη αυτών των δύο κορυφαίων δημιουργών του ελληνικού θεάτρου.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Έναρξη των παραστάσεων στην Κεντρική Σκηνή γίνεται με την επανάληψη του musical δωματίου «COMMEDIA d amore», σε σκηνοθεσία Θέμη  Μουμουλίδη με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη σε μια ερμηνεία που καθηλώνει. Παίζουν οι μουσικοί Δ. Σινογιάννης (ηλ.κιθάρα), Γ. Τσόλκας (πιάνο).(11-27 Οκτωβρίου)

Συνέχεια (15/10 – 6/11) με την επανάληψη του «ΑΝΑΤΟΛ» του Άρτουρ Σνίτλσερ, μιας παραγωγής που γνώρισε εξαιρετική επιτυχία την προηγούμενη σεζόν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Με τους Πέρη Μιχαηλίδη, Τζούλη Σούμα, και Βαγγέλη Παπαδάκη.

 

Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της ύφος υπογράφει (2/11-19/1) την σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του Schiller Μαρία Στιούαρτ», σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κατερίνας Μαραγκού στη σκηνή, ύστερα από απουσία τριών ετών, στο ρόλο της «Ελισάβετ», με την Παρθενόπη Μπουζούρη στο ρόλο της Μαρίας Στιούαρτ.

 

Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του  «Η Γετρούδη Στάϊν και η συνοδός της», με την εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη (11/11 – 7/1).

 

Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας «Το κινητό» του Ισπανού συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας Sergio Belbel  Παίζουν οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος. (23/11 – 14/1)

 

Χριστούγεννα στο Άλμα, με τον «Χορό των Χριστουγέννων», μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά (1/12-12/1), σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και σκηνοθεσία δική του και της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου.Παίζουν Ελισάβετ Μουτάφη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου κ.α.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Ιωάννα Παππά υποδύεται την εμβληματική ηρωίδα του Ίψεν «Έντα Γκάμπλερ» σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν ακόμα ο Μιχάλης Μαρίνος, ο Χάρης Τζωρτζάκης κ.ά.

 

10 Μαρτίου έρχονται οι ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ σε  σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Μια  θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη «Ακύμαντοι», ένα πολιτικό θρίλερ, με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα (10/3 – 26/4).

 

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

 Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη Μικρή Σκηνή με την παράσταση «Γιανούλης Χαλέπας» βασισμένη στην νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη «Αθηνά-Βοσκοπουλα» που θα παρουσιάζεται  εναλλάξ με το έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο κάτω Παρθενώνας» (12 – 25/2), σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τους Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή.

 

Στις 15 Ιανουαρίου (έως 27/2) κάνει πρεμιέρα η μαύρη κωμωδία «Μάντεψε», σε κείμενο του  νέου συγγραφέα Στρατή Μπέη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κοντούλη.

 

Ακολουθεί (2/3-14/4) η σκηνική ανάγνωση του αριστουργηματικού «Μυθιστορήματος» του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Παίζουν Κωνσταντίνος Γωγούλος και Ελίνα Ρίζου.

Στις 5 Μαρτίου είναι η πρεμιέρα για τον «Συλλέκτη» του Τζών Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν με τους Αργύρη Αγγέλου και Ιωαννα Πηλιχού. (5/3 – 10/4)

 

Ακολουθεί δυό μέρες αργότερα (7/3) η «Αλίκη» της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λιούις Κάρολ, με τους Βάνα Πεφάνη, Βασίλη Ευταξόπουλο, Αγγελική Παντελάκου κ.ά..

 

Τέλος (25/4 – 17/5) θα δούμε το αριστούργημα του Paul Claudel «Η ανταλλαγή», σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ :  Ένα πανέμορφο θέατρο που στολίζει μια ιστορική συνοικία της Αθήνας

 

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο