Συνέντευξη Τύπου για το έργο της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΑΚΤΙΝΑΣ

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ,

ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΦΙΔΕΤΖΗ.

Για το σημαντικό έργο της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της, μίλησαν στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 10.12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ορχήστρας, καθηγητής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκος Μαλιάρας, ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της κ. Βύρων Φιδετζής , ο προσκεκλημένος Αρχιμουσικός της Ορχήστρας για την περιοδεία στην Κίνα κ. Μιχάλης Οικονόμου και η Διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης κ. Στεφανία Μεράκου.

Η κ. Μεράκου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ταξίδι της Φιλαρμόνια στην Κίνα που ξεκινά σε λίγες ημέρες καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: θα μεταφέρει τη μουσική της Ευρώπης στην μακρινή και σημαντική Κίνα.

Επίσης αναφέρθηκε και στην έκδοση cd με έργα του Νίκου Σκαλκώτα κάνοντας λόγο για τη μεγάλη προβολή που επιτυγχάνει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα διαδίδοντας μέσω συναυλιών και παραστάσεων το έργο σπουδαίων ελλήνων συνθετών.

Ο μαέστρος κ. Βύρων Φιδετζής μίλησε για το έργο της Ορχήστρας αυτά τα τρία χρόνια τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του κ. Νίκου Μαλιάρα έγινε σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. Είπε χαρακτηριστικά: ”Οταν ορχήστρες έκλειναν εμείς ξεκινήσαμε”.

Από την πλευρά του , ο αρχιμουσικός της Φιλαρμόνια κ. Θοδωρής Οικονόμου, δήλωσε ευτυχής για την περιοδεία στην Κίνα χαρακτηρίζοντας το: Ενα δύσκολο ταξίδι καθώς μέσα σε 13 ημέρες θα περιοδεύσουμε σε 11 πόλεις με διαφορετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μάλιστα στη συναυλία του Πεκίνου, την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται και ο Πρόεδρος της Κίνας.

Τέλος , ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Φιλαρμόνια κ. Μαλιάρας αναφέρθηκε στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Ορχήστρας, με τις διεθνείς συνεργασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, μια εκ των οποίων είναι η πολυήμερη εορταστική περιοδεία στην Κίνα.

Αλλά μίλησε και για την ευρύτερη προσπάθεια που επιτελεί η Ορχήστρα στα τρία πρώτα χρόνια ζωής της, προσφέροντας όχι μόνο καλλιτεχνικό, αλλά και γενικότερα πολιτιστικό , παιδαγωγικό και εθνικό έργο.

Η περιοδεία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των περιφερειών της μεγάλης αυτής χώρας της Άπω Ανατολής, καθώς και με την αμερικανική εταιρία Parma Recordings LLC, και θα διαρκέσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η ορχήστρα θα επισκεφτεί το Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις και θα δώσει συμφωνικές συναυλίες στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών των πόλεων αυτών.

Καλή επιτυχία. Με το καλό. Θα ανακοινώσουμε όλες τις δραστηριότητες της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο