«ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΙ ΜΟΥ» το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη

by admin

«ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΙ ΜΟΥ»
Το 60ο της βιβλίο για παιδιά κυκλοφόρησε η Μάρω Θεοδωράκη

Το παιδικό αφήγημα “Στάσου πλάι μου” – “Stand by my side” είναι το καινούριο 60ο βιβλίο για παιδιά της Μάρως Θεοδωράκη σε εικονογράφηση της Μαριλίνας Σκαρπέτα.

Πρόκειται για μια ιστορία που έχει σαν στόχο να ενισχύσει την ενσυναίσθηση, το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα. Μια ιστορία που επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τον μικρό αναγνώστη, αναφέροντας το νόημα της πραγματικής φιλίας μεταξύ των λαών.

Το “Στάσου πλάι μου” – “Stand by my side”, ιδιαίτερο και ξεχωριστό, προβάλλει έννοιες όπως η ειρήνη, η ελευθερία και η συμπόρευση μέσα από το πρίσμα του εθελοντισμού. Ένα βιβλίο που εμπνέει καλοσύνη, καθώς τα όνειρα και τα θέλω ενός παιδιού γίνονται ισχυρά.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 -10 ετών.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για το έργο της Axion Hellas.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Lebee

στα βιβλιοπωλεία και στο www.lebeepublications.gr

Η ιστορία

Με αφορμή την προσφυγική κρίση, ο μικρός μας ήρωας  βιώνει μια νέα πραγματικότητα γεμάτη δυνατά συναισθήματα όπως φόβο, θυμό, απόρριψη, νοσταλγία και προσμονή. Μια ξαφνική γνωριμία του με έναν εθελοντή στον καταυλισμό εξελίσσεται σε δυνατή φιλία, η οποία επισφραγίζεται με την αξία της προσφοράς και της ανθρωπιάς.  Ο εθελοντής μοιράζεται με το αγόρι τη χαρά και την ελπίδα, κρατώντας ψηλά το ηθικό του. Μια ιστορία που έρχεται να ευαισθητοποιήσει μιλώντας για την πραγματική φιλία.

Για τη συγγραφέα

Είμαι η Μάρω Θεοδωράκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, περιτριγυρισμένη από ποίηση και μουσική. Είναι φυσικό, αφού είμαι κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη (ποιητής/δημοσιογράφος) και της Νίτσας Λουλέ (συγγραφέας/δημοσιογράφος) αλλά και ανιψιά του διεθνούς αναγνωρισμένου συνθέτη και στιχουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Σπούδασα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, αποσπώντας το Δίπλωμα Πιάνου με ομόφωνη ψήφο Άριστα. Σήμερα, ως συγγραφέας, έχω δημιουργήσει περισσότερα από εξήντα βιβλία για παιδιά, με αποσπάσματα που συμπεριλαμβάνονται σε ελληνικά σχολικά βιβλία. Επιπλέον, διδάσκω το μάθημα «Εκμάθηση Φωνής & Ερμηνεία μέσω του Τραγουδιού» σε ελληνικές Σχολές Υποκριτικής από το 1998, ενώ έχω συνθέσει μουσική για πολλά θεατρικά έργα.

Η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Μένο Δελιοτζάκη αποτελεί κορυφαία στιγμή της καριέρας μου, με τη σύνθεση μουσικής για το ντοκιμαντέρ «Η σκοτεινή τρυγόνα» να λαμβάνει θετικές κριτικές και να προβάλλεται στην Ελληνική Εθνική Τηλεόραση το 2011.

 Lebee Publications

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 6396043 & 6979976806

info@lebeepublications.gr /  www.lebeepublications.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας
Κατερίνα Γρυλλάκη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο