Πιαφ της Παμ Γκεμς -Εθνικό Θέατρο Rex Σκηνή Κοτοπούλη

by admin

piaf2

Η αίθουσα του Rex κατάμεστη! Οι περισσότεροι θεατές γυναίκες. Οι κυρίες δίπλα μου περιμένοντας το τρίτο κουδούνι σχολίαζαν άλλα θεατρικά έργα που είχαν δει.

Τελικά το θέατρο είναι γένους θηλυκού;

Η ορχήστρα επί σκηνής και η υπερπαράσταση αρχίζει. Το la vie en rose πλημμυρίζει την αίθουσα. «Γεννήθηκα μόνο για να τραγουδώ» λέει η Εντιθ Πιαφ – Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Το υπέροχο σκηνικό του Παρισιού, με μεταφέρει στη μαγική αγαπημένη μου πόλη. Α PARIS!!!!

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη με εξέπληξε ευχάριστα και σαν ηθοποιός. Είχες την αίσθηση ότι επί σκηνής έβλεπες το «σπουργιτάκι». Eίναι φανερό ότι εργάστηκε σκληρά. H μεταμόρφωσή της εκπλήσσει. Ίδιες  κινήσεις, ρούχα, σώμα. Στην ερμηνεία της βασίζεται και η όλη παράσταση. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

piaf4

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την παράσταση musical. Μην περιμένετε να δείτε musical, όπως οι κυρίες δίπλα μου και απογοητευτείτε. Είναι η ζωή της μεγάλης Γαλλίδας τραγουδίστριας, γεμάτη με τα αξέχαστα τραγούδια της.

«Η φωνή μου είναι η ζωή μου» φωνάζει η Έντιθ Πιαφ.

Το έργο όπως είπα γεμάτο από τα αγαπημένα τραγούδια της Πιαφ, στα ελληνικά τα περισσότερα, δημιούργημα του Θοδωρή Οικονόμου, ακολουθούν την πλοκή της ζωής της Πιαφ. Xάνεται όμως η μαγεία που υπάρχει όταν τα ακούς στα γαλλικά…

Η Έντιθ Τζοβάνα Γκασιόν γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στο οίκο ανοχής της γιαγιάς της και μετά τραγουδούσε στον δρόμο. Και από τους δρόμους του Παρισιού όπου τραγουδούσε για να ζήσει, η Έντιθ Πιαφ βρέθηκε να τραγουδάει στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών Ευρώπης και Αμερικής. Το «σπουργιτάκι» όπως την ονόμασε ο πρώτος ιδιοκτήτης καμπαρέ, που την άκουσε να τραγουδά και λάτρεψε την φωνή της! Κέρδισε αμύθητα ποσά!

Γνώρισε πολλούς άνδρες. Κάποια στιγμή όμως έφθασε στο σημείο να εκλιπαρεί για λίγα χρήματα για να ζήσει. Τα πάθη της, τα ναρκωτικά, οι άνδρες, οι αποτοξινώσεις, δύο αυτοκινητιστικά ατυχήματα της στοίχισαν πολλά. Εκείνη, σκληρή, υπερβολικά αθυρόστομη, κακομαθημένη, άρπαξε την ζωή από τα μαλλιά και την έζησε όπως η ίδια ήθελε και όχι όπως έπρεπε. Χωρίς φραγμούς και όρια.

piaf3

Η υγεία της δοκιμάστηκε πολύ. Πέθανε νέα, 47 χρονών την 10 Οκτωβρίου 1965, έχοντας στο πλευρό της τον τελευταίο άνδρα της Τεό Σαγαπώ. Ο μοναδικός της έρωτας είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό ατύχημα.

Πέθανε νέα πολύ, έζησε όπως ήθελε και δεν μετάνιωσε για τίποτα στη ζωή της. Νο, je ne regretted rien!!

Η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια καταπληκτική. Τα συνεχή flash back στην ζωή της Πιαφ, η οποία καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα της αναπολεί την ζωή της μου άρεσαν. Κάποιοι δήλωσαν ότι τους μπέρδεψε.

Όμορφες οι χορογραφίες του Φώτη Διαμαντοπούλου και οι φωτισμοί του Λ.Παπαδόπουλου.

Ο Χρήστος Στέργιογλου, στο ρόλο του gay ιδιοκτήτη καμπαρέ που την ανακάλυψε, ήταν πάρα πολύ καλός, μας δείχνει άλλη μια φορά το μεγάλο ταλέντο του.

H Mυρτώ Αλικάκη στο ρόλο της μοναδικής της φίλης, γλυκιά, όμορφη, καταπληκτική. Πολύ καλός και ο Δημήτρης Αλεξανδρής. Η Ε.Δημητρακοπούλου  στον ρόλο της οσίας Τερέζας, που την προστάτευε πάντα σε όλη της την ζωή. H Οσία που έπινε κρασί και κάπνιζε μαζί της, την βοηθούσε και  της έκανε ένεση ηρωίνης. Λίγο υπερβολικό! Η Κωνσταντίνα Τάκαλου ως Ντίντριχ απέδωσε ωραία το ρόλο της.

Συμμετοχή έκπληξη του Σπ.Μπιμπίλα, σε διάφορους ρόλους του νοσοκόμου, του Αζναβούρ, του Σαρλό.

Πρόκειται για μια νέα πολύ καλοστημένη παραγωγή του Εθνικού μας Θεάτρου. Όταν έβγαινα από το θέατρο σιγοτραγουδούσα, je ne regretted rien!

Η παράσταση απ’ ότι διαβάζω είναι sold out, μέχρι το τέλος των παραστάσεων.

piaf1

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο