«ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ» του Πιέρο Κιάρα

by admin
«Περάστε απόψε για καφέ» του Πιέρο Κιάρα - Μικρός Κεραμεικός - Theater Project 365

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Ευμολπιδών 13

Τηλ.: 6982121385

E-mail: mikroskerameikos@gmail.com

«Περάστε απόψε για καφέ» 

του Πιέρο Κιάρα

Με πολύ φρέσκια την επιτυχία της «Αρκούδας» του Αντον Τσέχωφ, που έγινε talk of the town,  ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καρδώνης ανέλαβε  να σκηνοθετήσει το «Περάστε απόψε για καφέ» του Piero Chiara, νουβέλα που διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Marco Filatori με τεράστια επιτυχία στην Ιταλία. Το βιβλίο που είχε τον αρχικό τίτλο “La Spartizzione”, είχε και την διασκευή του για τον κινηματογράφο από τον Alberto Lattuada  και πρωταγωνιστή τον Ugo Tognazzi στον ρόλο ενός αριβίστα Ιταλού εραστή, εφοριακού στην εποχή της μουσολινικής Νάπολη, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί 3 ορφανές, πλην πλούσιες αδερφές, ανύπαντρες και μεγαλωμένες συντηρητικά  ξεχασμένες από τον χρόνο αλλά και με τα κρυφά τους μυστικά η κάθε μια.

Το βιβλίο τοποθετείται στην εποχή του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι με τον ήρωα να είναι μέλος του κόμματος.

Μεγάλη η πρόκληση, αλλά και έργο που είναι η χαρά του ηθοποιού, όπως είπε ο Νίκος Καρδώνης, αναλαμβάνοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να αναπλάσει την εποχή του Ιταλικού Νότου και των ηθών της στην περίοδο της φασιστικής Ιταλίας. 

Το έργο θα είναι παραγωγή της RM LIGHT και θα φιλοξενηθεί στον φιλόδοξο «ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ», που αρχίζει να μας ξεδιπλώνει σιγά σιγά το χειμερινό του πρόγραμμα.

Τη σκηνή θα μοιραστούν ο Δημήτρης Καλαντζής στο ρόλο του εραστή Εμερζιάνο, ενώ τις τρεις αδερφές προς εκμετάλλευση θα ερμηνεύσουν η Νικολέτα Βλαβιανού, η Ντόρα Ζαχαροπούλου και η Μαίρη Σαουσοπούλου.

Σε χαρακτηριστικούς ρόλους ο Χάρης Φλέουρας, ο Νάσος Φριγγής και η Λούλα Τριανταφύλλου.

 «ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» mikroskerameikos@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6982121385.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο