“Ο Πλούτος” του Αριστοφάνη για παιδιά και μεγάλους

“Ο ΠΛΟΥΤΟΣ”   του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ  για παιδιά και μεγάλους!

Αλήθεια.. αν ρωτούσα οποιονδήποτε θεατή μικρό ή μεγάλο:  «Υπάρχει σήμερα η σύγκρουση της φτώχειας  με τον πλούτο;» θα έπαιρνα από όλους την ίδια απάντηση : «Φυσικά».

Πόσο επίκαιρη είναι η κωμωδία του Αριστοφάνη!!!Γραμμένη πριν 25 Αιώνες!!! Θέλοντας να κάνω πιο κατανοητό το έργο για πιο μικρές ηλικίες  έκανα μια ελεύθερη διασκευή στα βασικά χνάρια του μεγάλου ποιητή. Μια ανοικτή γελαστική πρόταση με βαθιές κοινωνικές θέσεις  για μικρούς και μεγάλους θεατές.  Η τιμιότητα , η εργατικότητα , η φιλία , η οικογένεια , η μάθηση και η πνευματικότητα αγκαλιά με την αρχαία ρήση  «Πάν μέτρον ἄριστον» και «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ»  είναι το υλικό που μπορεί να  επεξεργασθεί ο θεατής αφού χορτάσει άφθονο γέλιο. (Αλμπέρτο Εσκενάζη).

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Στίχοι:  Αλμπέρτο Εσκενάζη

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Πρωτότυπη Μουσική:  Γιούρι Στούπελ

Χορογραφίες:  Νίκος Καραστέργιος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Πετρίδου

Φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος

Ζωγραφική Σκηνικού: Χριστίνα Ασλάνογλου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Σάρα Εσκενάζη , Δημήτρης Μαργαρίτης ,Νίκος Καραστέργιος, Σαββίνα Πετρίδου, Γιώργος Τριανταφύλλου

Η παράσταση  βρίσκεται σε περιοδεία και στο πρόγραμμα  προστίθενται συνεχώς νέες ημερομηνίες. Πρόγραμμα : 9 Αυγούστου Σαλαμίνα, 10 Αυγούστου Αγ.Θεόδωροι, 11 Αυγούστου Λαύριο, 17 Αυγούστου Στύρα, 18 Αυγούστου Κάρυστος, 3 Σεπτεμβρίου Θήβα, 6 Σεπτεμβρίου Πέραμα, 8 Σεπτεμβρίου Μενίδι …

Τον χειμώνα η παράσταση θα ανέβει στην Αθήνα στο Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο