Ο  θεατρικός  συγγραφέας  Γιώργος Α.Χριστοδούλου στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστημιακό συνέδριο στην Ύδρα (11 έως 14 Ιουλίου)

Ο  θεατρικός  συγγραφέας  Γιώργος Α. Χριστοδούλου στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστημιακό συνέδριο στην Ύδρα (11 έως 14 Ιουλίου)

Από τη θεατρική παράσταση «ΕΠΤΑ», ίσως το πιο δραματικό απόσπασμα του έργου, γραμμένο από την αιχμηρή πένα του γνωστού βραβευμένου συγγραφέα, που ανέβηκε το Φεβρουάριο του 2019 στο Broadway,  θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι  θα παρευρεθούν στο 7ο  Πανεπιστημιακό συνέδριο που θα λάβει χώρα στο όμορφο νησί της Ύδρας!

Το επίμαχο απόσπασμα,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου,  αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό διάλογο 25 περίπου λεπτών,  μεταξύ του Δημήτρη Υψηλάντη και της Μαντώ Μαυρογένους και θα παιχτεί, την 1η ημέρα του Συνεδρίου, (11/7 και ώρα  21.00 )  στην Αίθουσα Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη.

 Όπως όλοι γνωρίζουμε, τους δυο ήρωες, εκτός από την αγάπη τους για την πατρίδα, τους ένωσε κι ένας θυελλώδης  έρωτας.  Η συνάντηση των δύο στο θεατρικό κείμενο,  επιτυγχάνεται,  όταν ήδη έχουν φύγει από την ζωή. Έτσι, απελευθερωμένοι απ όλα και από όλους, διατηρώντας  πάντα ο κάθε ένας την δυνατή προσωπικότητά του, μπορούν να πουν τα οτιδήποτε, πλέον, χωρίς όμως κανέναν ενδοιασμό.

 Τις δύο σημαντικές  μορφές της Επανάστασης θα ενσαρκώσουν ο Μάριος Τζανακάκης και η Νατάσα
Σπαγαδώρου.

Στην συγκεκριμένη διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση, θα παρευρεθεί ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την γλώσσα,  ο κ. T.Goad, εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, ενώ είναι  έμπρακτη και η υποστήριξη από το Ίδρυμα Macquarie Greek Studies Foundation Limited της Αυστραλίας.

 Θα μιλήσουν ακόμα επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρξει συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης, και της Ελληνο-Καναδικής  Ένωσης  Πανεπιστημιακών του Οντάριο.

Από την Ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές, Πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Πατρών, Δυτικής Αττικής, καθώς επίσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από Πανεπιστήμια του εξωτερικού θα συμμετέχουν καθηγητές από: Harvard University, Stanford University, Granada University, Université  Paul-Valéry Montpellier, Macquarie University, Ocean County College κ.α.

 Τέλος, σημαντική είναι και η παρουσία των δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης πλάνα της όλης εκδήλωσης, θα προβληθούν από το CNN.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ιδρύτρια και διευθύντρια του κορυφαίου αυτού θεσμού, είναι η καθηγήτρια γλωσσολογίας και Ελληνικής γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  κ Harvard University, Διευθύντρια Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο