Ο Γιώργος Α.Χριστοδούλου με δύο θεατρικά έργα του στις Ιωνικές Γιορτές στο Άλσος της Νέας Σμυρνης την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις φετινές Ιωνικές Γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης, θα απολαύσουμε δύο θεατρικά έργα του γνωστού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Και οι δύο παραστάσεις θα παιχτούν το ίδιο βράδυ.

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας, που μας έχει χαρίσει αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις, αυτή τη φορά θα δώσει το παρών του, με δύο του έργα στις φετινές Ιωνικές Γιορτές που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. Οι Ιωνικές γιορτές θα ξεκινήσουν στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρώτο θεατρικό που θα παρακολουθήσουμε, είναι ο θεατρικός μονόλογος με τίτλο “Λέλα Καραγιάννη: Η Μάνα της Αντίστασης” σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη. Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται η κορυφαία κατοχική ηρωίδα της Αθήνας.  Οι περιπέτειες της ζωής της αρχίζουν από την εφηβική της ηλικία, συνεχίζουν σε όλη την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την δράση της ενάντια στην ναζιστική κατοχή, μέχρι το μαρτυρικό της τέλος.

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Σύνθεση Προβολών: Κατερίνα Μαντέλη
Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί: Γιώργος Δανέσης

Η Μαίρη Βιδάλη για την ερμηνείας της σε αυτό το ρόλο έχει αποσπάσει από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης το Βραβείο Μονολόγου “Αντιγόνη Βαλάκου” το 2017.

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου τιμήθηκε για  ακόμα μια φορά, το 2019, με το Βραβείο Θεατρικού Συγγραφέα “Αλέκος Σακελλάριος” από την “Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης“.

Το δεύτερο θεατρικό έργο αφορά τον μοναδικό συνθέτη Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου) που γεννήθηκε στην Αθήνα 19/3/1885 και πέθανε στις 29/8/1944. Ένας ακόμη εξαιρετικός μονόλογος του συγγραφέα Γιώργου Α.  Χριστοδούλου με τίτλο “Κύριε Αττίκ….τελειώσαμε!!” .

Τον Αττίκ ενσαρκώνει ο ηθοποιός Πέτρος Αποστολόπουλος, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στην Αίγυπτο που μεγάλωσε, στο Παρίσι που σπούδασε, στην Αθήνα του μεσοπολέμου, στην προσωπική του ζωή μέσα από τα τραγούδια του που άφησαν εποχή.

Με πίκρα και δάκρυ, με χιούμορ και σαρκασμό, θα ζήσουμε την περιπέτεια ενός ανθρώπου που ξέραμε μόνο από τα τραγούδια του. Ο Πέτρος Αποστολόπουλος έχει τιμηθεί με βραβεία από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης το 2014.

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Φωτεινή Νταφοπούλου
Φωτισμοί – Βίντεο – Τεχνική Υποστήριξη: Σάββας Σουρμελίδης,

Ερμηνεία: Πέτρος Αποστολόπουλος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο