Νέο ξεκίνημα για τη Δραματική Σχολή και το Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής.

«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη»

 

Νέο ξεκίνημα για τη Δραματική Σχολή και το Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής.

Αυτή η παγκόσμια πανδημία που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μας έκανε όλους να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να αναμετρηθούμε με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Η «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη» από τα μέσα Μαρτίου του 2020 με γνώμονα την ψυχραιμία ακολούθησε τις οδηγίες και τις υποδείξεις των ειδικών και ανέστειλε τις εργασίες της τόσο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή, όσο στα θεατρικά εργαστήρια αλλά και στις επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονταν στο Θέατρο.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας οι καθηγητές της Αθηναϊκής Σκηνής κράτησαν επαφή με τους σπουδαστές της σχολής, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική γραμμή και αξιοποιώντας την τεχνολογία στο βαθμό που αναλογούσε στην κάθε δράση. Η εμπειρία αυτή οδήγησε την Αθηναϊκή Σκηνή να χειρίζεται σύγχρονα μέσα που εξυπηρετούν τη συνεργασία με άτομα που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα, ειδικά στο πλαίσιο του Θεατρικού εργαστηρίου επιμόρφωσης και προετοιμασίας.

Οι συζητήσεις με τους ειδικούς αλλά και οι κινήσεις προτάσεών της διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Από τις 18 Μαΐου 2020 η Αθηναϊκή Σκηνή ξεκίνησε και πάλι τις δράσεις της, λαμβάνοντας μέτρα που ορίστηκαν από το κράτος αλλά και επιπρόσθετα μέτρα που εξυπηρετούν την ασφάλεια της υγείας των σπουδαστών αλλά και την πιο ομαλή διεξαγωγή των καλλιτεχνικών δράσεων τόσο της σχολής όσο και των εργαστηρίων. 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή συνεχίζει με πλήρη αντικατάσταση των εβδομάδων που βρισκόταν σε αναστολή.

Αντιστοίχως συνεχίζονται οι δράσεις των θεατρικών εργαστηρίων επιμόρφωσης (ερασιτεχνική ενασχόληση, επαγγελματική επιμόρφωση ερασιτεχνών και  ηθοποιών, θεατρικές ομάδες, εξειδικευμένα μαθήματα για επαγγελματίες που χειρίζονται το λόγο και την προβολή).

Σε πλήρη επαναλειτουργία βρίσκονται και τα χειμερινά προγράμματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις και οργανώνονται τα αντίστοιχα θερινά προγράμματα προετοιμασίας που όπως κάθε χρόνο ξεκινούν τον Ιούλιο.

  Έτσι σηματοδοτείται η έναρξη από τις αρχές Ιουνίου της διαδικασίας προετοιμασίας και αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με σκοπό την εισαγωγή των ενδιαφερομένων στη Δραματική Σχολή της Αθηναϊκής Σκηνής το επόμενο έτος αλλά και τη συμμετοχή στα προγράμματα του θεατρικού εργαστηρίου.

Αναφορικά στις καλλιτεχνικές δράσεις του επαγγελματικού θεάτρου για την περίοδο 2020-2021, οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε συζητήσεις προγραμματισμού και θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις.

Ο σύγχρονος πολιτισμός συνεχίζει.

Η θεατρική τέχνη και η καλλιτεχνική εκπαίδευση οφείλουν να σταθούν στο πλάι των σπουδαστών και του κοινού και  η Αθηναϊκή Σκηνή, το Θέατρο και η Σχολή δηλώνουν το «παρών» τους. 

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη

Τηλέφωνο 210 9222300. Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης. 

Web: www.athstage.gr

Facebook:Athinaiki Skini

mail:mk0078@hotmail.com

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας :Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο