«Καλημέρα» στα ελληνικά μέσω βίντεο στέλνει στους Έλληνες θεατές ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν, λίγες μέρες πριν φτάσει στη χώρα μας

by admin
«Καλημέρα» στα ελληνικά μέσω βίντεο στέλνει στους Έλληνες θεατές ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν, λίγες μέρες πριν φτάσει στη χώρα μας - Theater Project 365

Μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν, Γιουτζήν Τσάπλιν, στέλνει το μήνυμά του προς τους Έλληνες θεατές με έναν χαιρετισμό μέσω βίντεο και μια ζεστή “καλημέρα” στα ελληνικά! 

Δείτε το εδώ 

Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Γιουτζήν Τσάπλιν, έρχεται στην Ελλάδα για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις. Ένα μοναδικό και συγκινητικό ταξίδι στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης μέσα από την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 18.30. Εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.megaron.gr/event/chaplin-pianissimo.

CHAPLIN PIANISSIMO

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη 

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΩΡΑ 18:30

Ο Γιουτζήν Τσάπλιν (Eugene Chaplin), γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, αφηγείται την ιστορία του πατέρα του και μεταφέρει στους θεατές την πιο άγνωστη πτυχή του: αυτή του συνθέτη.

Μια μουσική αφήγηση βαθιά συγκινητική μέσα από αναμνήσεις και ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με την κινηματογραφική κληρονομιά του Τσάρλι Τσάπλιν αναδεικνύοντας τη σημασία της μουσικής στις ταινίες του.

Ο Zαν-Πασκάλ Μπεντύς (Jean-Pascal Beintus) και ο Συλβάν Μοριζέ (Sylvain Morizet), δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου, τον πλαισιώνουν μουσικά στο πιάνο.

Οι δύο αυτοί μουσικοί αποτίουν φόρο τιμής στον Τσάπλιν μένοντας πιστοί στον ήχο του και μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα. 

Μέσα από την προβολή εικόνων της καριέρας και της ζωής του, και υπό τον ήχο των δύο πιάνων, οι θεατές ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης για να βιώσουν την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν.

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μετάκληση της παράστασης πραγματοποιείται σε παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού “Λυκόφως” στο πλαίσιο του διημέρου Piano Days, της μεγάλης γιορτή του πιάνου που διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Προπώληση

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο