Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

by admin

Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΗΚΗ ξεκινά, στις 12 Δεκέμβριου 2018, στο StudioΜαυρομιχάλη, για δεύτερη χρονιά τις παραστάσεις του έργου Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρίκου Ίψεν,σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.Το έργο έκανε πρεμιέρα την περασμένη χειμερινή περίοδο στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε στο Studio Μαυρομιχάλη και έκλεισε τον κύκλο των περσινών παραστάσεων στην Κύπρο. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις  17 Ιανουαρίου 2019.

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, που ο Ίψεν έγραψε το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπεράνθρωπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει και να εκμεταλλευτείτις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.

Ένα έργο συμβολικό και παράλληλα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά, που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερες του.Το γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση, καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.

Η παράσταση  φέτος ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση από τα Νορβηγικά: Ερατώ Τριανταφυλλίδη

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Ροντήρη

Μουσική: Αγγελική Δέλλα

Ζωντανά στο πιάνο η ΈλιαΒεργανελάκη

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Δέσποινα Πόγκα, Γιώργος Κροντήρης, Μαρία Μακρή, Φίλια Δενδρινού, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Πέτρου,Έλια Βεργανελάκη.

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμανείναι το τρίτο έργο του Ίψεν, μετά το Σπίτι της Κούκλας και το Ρόσμερσχολμ,που ανεβάζει ο θίασος Συν-Θήκη.

Θέατρο: studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134,  210 6453330

Ημέρες – Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30

Διάρκεια παράστασης: 105′ χωρίς διάλειμμα.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 14€, φοιτητές και άνω των 65: 10€,  άνεργοι: 5€.

Ειδικές τιμές σε γκρουπ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6453330, 695 7253415.

Ηλ. επικοινωνία: marelmak2@gmail.com

Τιμή προπώλησης,  έως 10 Δεκεμβρίου, 10 ευρώ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο