Θερινά μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Αθηναική Σκηνή”

by admin

Θερινά μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ‘’Αθηναϊκή Σκηνή’’

Η ‘’Αθηναϊκή Σκηνή’’ Κάλβου – Καλαμπόκη (Ανώτερη Δραματική ΣχολήΕπαγγελματικό Θέατρο και Εργαστήρια), παρέχει τόσο κατά τους χειμερινούς, όσο και κατά τους θερινούς μήνες, μέσω των εργαστηρίων της, επιμόρφωση σε επαγγελματίες, προγράμματα για ερασιτέχνες, εξειδικευμένα σεμινάρια αλλά και προετοιμασία σε υποψηφίους σπουδαστές και σπουδάστριες για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, στα εργαστήρια προετοιμασίας της Αθηναϊκής Σκηνής, εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες υποψήφιες και υποψήφιοι, που οδηγήθηκαν σε επιτυχή εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Ανώτερη Δραματική Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα δεκάδες πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Προγράμματα προετοιμασίας:

Kατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η σχολή παρέχει τα παρακάτω προγράμματα προετοιμασίας που διεξάγονται στους χώρους της Δραματικής Σχολής και του Θεάτρου της ‘’Αθηναϊκής Σκηνής’’, έξω από το Μετρό Ακρόπολης:

Α. Ιδιαίτερα μαθήματα (1 έως 3 άτομα).

Πρόκειται για εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Ο χαρακτήρας του ιδιαιτέρου δίνει τη δυνατότητα της επικέντρωσης στις ανάγκες κάθε υποψήφιας και υποψήφιου.                                          

Ο προγραμματισμός των μαθημάτων γίνεται ύστερα από συνεννόηση με τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες.

Β. Ομαδικά μαθήματα καθοδήγησης.

Πρόκειται για ομαδικά μαθήματα. Δημιουργούνται τμήματα με συγκεκριμένο προγραμματισμό, στα οποία οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες κατανοούν πλήρως τα ζητούμενα της εξέτασης και καθοδηγούνται στα επιλεγμένα κομμάτια που θα παρουσιάσουν.

Και τα δύο προγράμματα μπορούν να περιλαμβάνουν προετοιμασία και για τις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της αντίστοιχης του Κρατικού Βορείου Ελλάδος.

Για υποψήφιες και υποψήφιους εκτός Αθήνας, υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακών μαθημάτων. 

Στα προγράμματα ασχολούμαστε με όλα όσα χρειάζεται να προετοιμαστούν:

1.    Μονόλογοι Σύγχρονου, Κλασικού ρεπερτορίου, Αρχαίου δράματος 

2.     Κινησιολογία, αυτοσχεδιασμός        

3.    Τραγούδι, ρυθμολογία                        

4.    Ποίηση                                                   

5.    Θεωρητικά                                            

6.    Συνέντευξη, σύνταξη βιογραφικού, συμβουλευτική ακρόασης

Οι εισαγωγικές εξετάσεις διενεργούνται σε δύο φάσεις (προκριματική και τελική) το φθινόπωρο, σε ημερομηνίες που καθορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα ανακοινωθούν στις υποψήφιες και υποψήφιους από τη σχολή. Όσες και όσοι προκριθούν στην τελική φάση, συμμετέχουν σε workshops με καθηγητές της σχολής πριν την τελική εξέταση.  

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘’Αθηναϊκή Σκηνή’’ ανήκει στην τριτοβάθμια, αναγνωρισμένη από το κράτος, εκπαίδευση και στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό νεοκλασικό, σε ασφαλή περιοχή, έξω από τη στάση του Μετρό “Ακρόπολη”. Εκτός από το χώρο της Σχολής, διαθέτει και επαγγελματικό Θέατρο. 

Πέρα από τα βασικά μαθήματα που προβλέπει το Υπουργείο Πολιτισμού, εντάσσει νέα μαθήματα με στόχο την πληρέστερη μόρφωση, όπως Ψυχολογία και Θέατρο, Μεθοδολογία και Τεχνική, Ιστορία Τέχνης, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μουσικό όργανο και παρτιτούρα, Μεταγλώττιση.

Η εκπαίδευση της υποκριτικής γίνεται μέσα από παραστάσεις, στο πρότυπο των συνθηκών του επαγγελματικού Θεάτρου, που παρουσιάζονται στο Θέατρο της ‘’Αθηναϊκής Σκηνής’’ παρουσία κοινού και συντελεστών της Ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται τόσο στο Αρχαίο Δράμα, όσο στο Σύγχρονο ρεπερτόριο, την Κωμωδία και το Δράμα. Δημιουργείται ένας ερευνητικός και πολυφωνικός διάλογος μεταξύ καθηγητών και σκηνοθετών μεγαλύτερης γενιάς και αντίστοιχων της νεότερης. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην ταυτότητα της Σχολής είναι και η σύνδεση του Θεάτρου με την επιστήμη της Ψυχολογίας, η διδασκαλία μεθόδων και τεχνικής υποκριτικής, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το μοναδικό ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στη Μεταγλώττιση.

Μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Μεθοδολογία και Τεχνική, Χορός, Κινησιολογία, Σκηνική πάλη, Μουσική, Τραγούδι, Μουσικό όργανο, Παρτιτούρα, Αγωγή του λόγου – ορθοφωνία, Μεταγλώττιση και σπικάζ, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Ιστορία Τέχνης, Σκηνοθεσία, Υποκριτική στην κάμερα, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Οργάνωση ομάδας και παραγωγής, Ψυχολογία και Θέατρο.

Καινοτόμες δράσεις της ‘’Αθηναϊκής Σκηνής’’ αποτελούν: Συμμετοχές σε φεστιβάλ, street events, μάθημα σε Αρχαία Θέατρα (Δελφοί, Επίδαυρος), εκπαιδευτικές επισκέψεις, φιλανθρωπικές δράσεις, θέατρο στο ραδιόφωνο, πρακτική, castings, κοινοτικό θέατρο και παρέμβαση στην κοινότητα, προσκεκλημένοι ομιλητές, πρακτική σπουδαστών με παραστάσεις.


Στη σχολή της ‘’Αθηναϊκής Σκηνής’’ διδάσκουν οι παρακάτω σκηνοθέτες, ηθοποιοί και καλλιτέχνες: 

Κοραής Δαμάτης, Λίλλυ Μελεμέ, Μιχάλης Καλαμπόκης, Κώστας Γάκης, Ισίδωρος Σιδέρης, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Βέρα Λάρδη, Αγγελική Καρυστινού, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Ευτυχία Μητρίτσα, Οδυσσέας Στεφανής, Βίνα Παπαδοπούλου, Φαίη Τζανετοπούλου, Χάρης Γεωργιάδης, Μαρίνα Μηλιάρη, Βασίλης Σκαλτσής κ.α.

Για τα βιογραφικά των καθηγητών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια, τη Σχολή και τις εισαγωγικές εξετάσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αθηναϊκής Σκηνής, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή να επισκεφτείτε τη γραμματεία της σχολής έπειτα από ραντεβού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ανώτερη Δραματική Σχολή ‘’Αθηναϊκή Σκηνή’’ Κάλβου-Καλαμπόκη
Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13, Ακρόπολη, 117 42 Αθήνα
(έξω από το σταθμό Μετρό της Ακρόπολης)
Τηλέφωνο: 2109222300
E-mail: mk0078@hotmail.com
Site: www.athstage.gr
Facebook: Athinaiki Skini 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο