Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου επιστρέφει στο Θέατρο CORONET Δευτέρα και Τρίτη από 8 Νοεμβρίου

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο CORONET ανεβαίνει από τις 8 Νοεμβρίου ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου. Η παράσταση-φαινόμενο εξακολουθεί να ενθουσιάζει και να συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο για περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ,  την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και  η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, στην επαρχία και στο εξωτερικό,  η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, επιστρέφει τον φετινό χειμώνα στην οικεία σκηνή του Θεάτρου CORONET, στην οποία είχε παιχτεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Είναι το ίδιο θέατρο και… δεν είναι, αφού έχει ανακαινιστεί πλήρως και σύμφωνα με τα τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενήσει  την ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ καθώς και τις νέες παραγωγές της EROFILI PRODUCTIONS.

Το έργο

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής

Φωτογράφηση: NDP

Οργάνωση Παραγωγής: Αλέξανδρος Πιτόσογλου

Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Παραγωγή: Erofili Productions

Δευτέρα, ώρα 19:30

Τρίτη, ώρα 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 18, 15, 12

Προπώληση: viva.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο