ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ

by admin

Ηλίας Ανδριόπουλος για φωνή και πιάνο

Έργα του συνθέτη για φωνή και πιάνο,
σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου, Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη

Τρίτη 17 Οκτωβρίου | 20:30 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος είναι ένας σημαντικός συνθέτης που ανήκει στο νεότερο ρεύμα της ελληνικής μουσικής. Στην καλλιτεχνική του πορεία, έχει γράψει διαχρονικά τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Οι μελοποιήσεις του σε έργα μεγάλων ελλήνων ποιητών είναι τολμηρές και πρωτότυπες. Εισχωρούν στον πυρήνα του ποιητικού λόγου, τον αποκωδικοποιούν και τον ντύνουν με μελωδίες και χρώματα σπάνιας καλλιτεχνικής ομορφιάς και ευαισθησίας, στα οποία αποτυπώνεται έντονα η προσωπική σφραγίδα του συνθέτη.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ δύο εκλεκτοί λυρικοί καλλιτέχνες, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πλαισιωμένοι από τον καταξιωμένο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, θα ερμηνεύσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τρία ιδιαίτερα έργα του Ηλία Ανδριόπουλου, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό μορφή σουίτας για φωνή και πιάνο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσει τα έργα «Ωδές» σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου και «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη. Στο δεύτερο μέρος, η Θεοδώρα Μπάκα θα τραγουδήσει τους «Προσανατολισμούς» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Εκτός από τα φωνητικά μέρη της σύνθεσης του Ηλία Ανδριόπουλου, θα ακουστούν επίσης τα μέρη για ορχήστρα, διασκευασμένα για πιάνο.

«Ηλίας Ανδριόπουλος, για φωνή και πιάνο»
Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος
Tάσης Χριστογιαννόπουλος, βαρύτονος
Θοδωρής Οικονόμου, πιάνο

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στις 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€

Eισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr
Πληροφορίες: http://www.megaron.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο