Γαμπροί για πούλημα των Ρέππα – Παπαθανασίου

by admin

gabroi-gia-poulima-650-800x5471

Οι δημοφιλείς Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επανέρχονται την νέα θεατρική σεζόν με μία κωμωδία καταστάσεων στο Θέατρο Ακροπόλ.

Μία νεόπλουτη ελληνική οικογένεια υπό πτώχευση. Ο σύζυγος,  Μάκης Κωσταρέλος (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), τηλεοπτικός παραγωγός, με την σύζυγό του, Φλώρα (Νικολέτα Βλαβιανού), και τον γιο τους Αλέξη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), ζουν στην πολυτελή μονοκατοικία τους, προσπαθώντας να βρουν τρόπους επιβίωσης. Η σύζυγος προσπαθεί να μπει, με μέσον φυσικά, στα ΕΣΠΑ, πουλώντας έρωτα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου (Σπύρος Πούλης), η οποία όμως έχει ερωτικό δεσμό με τον κηπουρό της (Κώστας Κόκλας). Δύο ρωσίδες, πάμπλουτες,  η μία ψάχνει για σύζυγο μέσω Internet, και η άλλη θέλει να αγοράσει σπάνιο ελληνικό άγαλμα (Παρθένα Χοροζίδου – Σοφία Βογιατζάκη).

Γονείς, γιοι και ερωμένες μπλέκονται σε  μια απίστευτη περιπέτεια.

Και ενώ ένα βράδυ όλοι πιστεύουν ότι το σπίτι θα είναι άδειο, βρίσκονται όλοι εκεί, μπλέκοντας τα πράγματα και δημιουργώντας αστείες καταστάσεις. Πόρτες ανοιγοκλείνουν με δυνατό θόρυβο, ζευγάρια προσπαθούν να κρυφτούν. Ένα αλαλούμ παρεξηγήσεων και καταστάσεων. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλα πωλούνται και αγοράζονται. Όλα έχουν την τιμή τους.  Αφού υπάρχουν ξένοι που αγοράζουν ακριβά, γιατί όχι;

Πολύ καλές οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδίως του Κόκλα, Αντωνόπουλου, Βογιατζάκη, Πούλη αλλά και όλων των υπολοίπων πρωταγωνιστριών.

Ο κόσμος χειροκροτούσε και γελούσε πολύ δυνατά όταν οι ηθοποιοί, άρχισαν να κάνουν στριπτιζ – σκηνή από το πετυχημένο «Άνδρες έτοιμοι για όλα». Προσωπική μου απορία: Γιατί να επαναληφθεί σε καινούργιο έργο μια πετυχημένη σκηνή, ενός άλλου έργου που παίζεται συγχρόνως;

Η παράσταση είναι πολύ ευχάριστη. Το μόνο που θα μπορούσα να σημειώσω είναι ότι γνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτού του καλλιτεχνικού διδύμου, θα μπορούσε να μας δώσει ακόμη περισσότερες φρέσκιες ιδέες, χωρίς να αναγκάζεται να επαναλαμβάνεται.

Το θέατρο ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος γελούσε πολύ. Ξεχαστήκαμε για δύο ώρες! Το χειροκρότημα στο τέλος ήταν παρατεταμένο.

ImageHandler

Tαυτότητα της παράστασης:

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Πρωταγωνιστούν
Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φλόρα Κωσταρέλου – Η ΜΗΤΕΡΑ – ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ
Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ
Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ
Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ
Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ
Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης  – ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης  ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ
Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΟΡΟΖΙΔΟΥ

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο