Ατομική έκθεση της Βασιλικής Σταυροπούλου στο Μύρτιλλο

Ατομική έκθεση της Βασιλικής Σταυροπούλου στο Μύρτιλλο

Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, το Μύρτιλλο καφέ φιλοξενεί την ζωγράφο Βασιλική Σταυροπούλου, η οποία επανεμφανίζεται στο κοινό με νέα της έργα μετά από πολυετή απουσία

 

Με ατομική έκθεση στο Μύρτιλλο από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου επιστρέφει η Βασιλική Σταυροπούλου στα εικαστικά δρώμενα.

Κάτω από τον γενικό τίτλο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ_ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ η Βασιλική Σταυροπούλου παρουσιάζει τα νέα, μαζί με παλαιότερα ζωγραφικά της ταξίδια πάνω σε διαφορετικά υλικά. Μελάνια, χρωματιστά μολύβια, ακουαρέλλα, ξηρό παστέλ, τέμπερα και οι προσμίξεις τους συναντούν τις επιφάνειες των χαρτιών, πανιών, λιναριών και μουσαμάδων για να αναδείξουν τον Άνθρωπο στον Χώρο του.

Με την ιδιαίτερη προσωπική της τεχνική η καλλιτέχνις ταξιδεύει στον Χρόνο και στον Τόπο και καταγράφει τις μικρές λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν τις Ανατροπές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19:30 και το ωράριο του Μύρτιλλο για να επισκεφθείτε την έκθεση είναι 09:00 – 23:00.

 

Σύντομο βιογραφικό

Γεννημένη στην Αθήνα το 1957, η Βασιλική Σταυροπούλου ακολούθησε το παιδικό της μεράκι και αφήνοντας πίσω οτιδήποτε άλλο σπουδάζοντας ζωγραφική και χαρακτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ταξίδεψε παίρνοντας μέρος σε αρκετές εθνικές και τοπικές εκθέσεις και αυτό της έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσει τόπους, ανθρώπους, ήθη και έθιμα και να αποκτήσει μοναδικές εμπειρίες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής της παιδείας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πήρε μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, αλλά η παρουσία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα υπήρξε συνειδητά αραιή, καθώς αναζητούσε έμπνευση σε διαφορετικά μονοπάτια έκφρασης. Το σίγουρο είναι πως δεν εγκατέλειψε ποτέ τον πρώτο έρωτα: την Τέχνη που εξακολουθεί να είναι ο τροφοδότης της.

MYRTILLO
Λάμψα και Τριφυλίας Αμπελόκηποι, Πάρκο για το Παιδί και το Πολιτισμό περιοχή Γηροκομείο/ Μετρό Πανόρμου

Τηλ 2110123176

www.myrtillocafe.gr

Τo MYRTILLO αποτελεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας) ιδρυθείσα σύμφωνα με τον νόμο 4019/2011.

Από τον Οκτώβριο 2013 λειτουργεί ως cafe – πολυχώρος Λόγου/Τέχνης, και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της.

Σήμερα το 90% των εργαζομένων στο Myrtillo ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες). Το Myrtillo ήρθε να σπάσει ένα κατεστημένο φόβου, αποκλεισμού και απανθρωπίας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θέτοντας το Ανθρώπινο Πρόσωπο υπεράνω ιδεολογιών και συστημάτων, και αποδίδοντάς του τον πρώτο ρόλο μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο