«ΑΓΡΙΜΙ» (FAUVE) της Λενιώς Κακλέα

by admin

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΧΟΡΟΣ

ΛΕΝΙΩ ΚΑΚΛΕΑ
Αγρίμι (Fauve)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η
19 – 20 Ιουλίου

Η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος, Λενιώ Κακλέα επιστρέφει στο Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας την παράσταση Αγρίμι (Fauve) στην Πειραιώς 260 στις 19 και 20 Ιουλίου.

Με αρκετές, επιτυχημένες παρουσίες στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και δύο χρόνια μετά το Age of Crime, η Ελληνίδα δημιουργός παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, έχοντας στο πλευρό της δυο εξαιρετικούς χορευτές, τον Γιώργο Κοτσιφάκη και την Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Οι Αρδέννες, ο Μέλας Δρυμός, η Brocéliande, το Vexin. Τα δάση είναι χώροι που διαφεύγουν από την άμεση αντίληψη. Εδώ, άνθρωποι και ζώα διασκορπίζονται και κρύβονται, παραμονεύουν, αλληλοκυνηγιούνται και αλληλοπαγιδεύονται. Τόποι ηρεμίας και διαλογισμού, έκστασης και έντονης ζωής, τα δάση είναι επίσης απειλητικά και τοξικά περιβάλλοντα.

Στο Αγρίμι (Fauve), η Λενιώ Κακλέα χορογραφεί με ακρίβεια μια παράσταση για την αγριότητα των σωμάτων. Οι ασκήσεις, οι χοροί και οι τελετουργίες που αναπτύσσει επί σκηνής εξερευνούν αυτόν τον φυσικό και φανταστικό τόπο όπου συντελείται η διάλυση των ταυτοτήτων και η μεταμόρφωση των σωμάτων.

Συνδέοντας για πρώτη φορά τη χορογραφική δημιουργία της Κακλέα με τον γεωγραφικό, περιβαλλοντικό και ποιητικό πλούτο των δασών, το Αγρίμι (Fauve) παρουσιάζει τον χορό σαν μια ακόμη ζώνη άγριας ζωής προς υπεράσπιση.

Ποια είναι η Λενιώ Κακλέα

Γεννημένη στην Αθήνα, η χορεύτρια, χορογράφος και συγγραφέας
Λενιώ Κακλέα έχει τη βάση της στο Παρίσι. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον χορό, σπουδάζοντας στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, όπου ασκήθηκε στο κλασικό μπαλέτο αλλά και σε σύγχρονες τεχνικές και ρεπερτόρια.

Το 2005 διακρίνεται με υποτροφία και φεύγει στη Γαλλία, όπου σπουδάζει στη σχολή CNDC της Ανζέ, ενώ ξεκινά τη συνεργασία της με διακεκριμένες μορφές του ευρωπαϊκού χορού, όπως με τους Boris Charmatz, Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή, Claudia Triozzi και Emmanuelle Huynh.

Το έργο της Λενιώς Κακλέα έχει παρουσιαστεί από διαφορετικά ιδρύματα και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι παραστάσεις της έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές τα τελευταία χρόνια.

*
Χορογραφία – Σκηνοθεσία Λενιώ Κακλέα
Ερμηνεύουν Λενιώ Κακλέα, Γιώργος Κοτσιφάκης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Σχεδιασμός ήχου – Βίντεο – Τεχνική διεύθυνση Éric Yvelin
Σκηνικά Κλειώ Μπομπότη
Σχεδιασμός φωτισμού Bruno Pocheron
Κοστούμια Olivier Mulin
Βίντεο Τοπίο Sophie Laly
Δραματουργία – Έρευνα Lou Forster
Βοηθός χορογράφου Δημήτρης Μυτιληναίος
Βοηθός σκηνογράφου Φιλάνθη Μπουγάτσου
Εκπαίδευση στο pole dance Μάντυ Φραγκιαδάκη
Διαχείριση και Οργάνωση παραγωγής Chloé Schmidt
Διανομή Kumquat Performance | performing arts (Gerco de Vroeg & Laurence Larcher
Παραγωγή abd
Με την υποστήριξη του Fondation d’entreprise Hermès

Συμπαραγωγή Kunstenfestivaldesarts Bruxelles (Βέλγιο), Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Ελλάδα), Serpentine London (ΗΒ), CN D Pantin – Centre national de la danse (Γαλλία), Festival d’Automne de Paris (Γαλλία), Theater Spektakel Zürich (Ελβετία), Pôle Sud – CDCN de Strasbourg (Γαλλία), La Briqueterie – CDCN Val de Marne (Γαλλία), ImPulsTanz International Festival και DanceWEB Life Long Burning Network (Αυστρία), Le Dancing – CDCN de Dijon (Γαλλία)
Η abd – association le O λαμβάνει την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτιστικών Θεμάτων της Ιλ-ντε-Φρανς στο πλαίσιο επιχορήγησης για την περίοδο 2023-2024.

*

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/
Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 – ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:00

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο