Έξυπνα Μικρά Ψέμματα του Joe Di Pietro

by admin

Μια οικογένεια στα όρια νευρικής κρίσης. Δύο ζευγάρια διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς, μεσήλικες, χρόνια παντρεμένοι, πετυχημένοι και ευτυχισμένοι. Ο νεαρός μοναχογιός τους, νιόπαντρος, με την όμορφη σύζυγό του και με ένα μωρό λίγων μηνών.
Και ενώ φαινομενικά όλα φαίνονται να πηγαίνουν «γάντι», ο γιος εξομολογείται στον πατέρα του το παράφορο πάθος που νιώθει για την νεαρή και σέξυ γυμνάστριά του. Και η ζωή τους παίρνει μια άλλη πορεία.

Το έργο «Έξυπνα Μικρά Ψέματα» του Joe Di Pietro ανέβηκε φέτος στην σκηνή του Θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη.

Ο Tζο Ντι Πιέτρο είναι αμερικανός θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1961. Έχει βραβευτεί με Tony Award για το μιούζικαλ «Μέμφις». Έργα του παίζονται στο Broadway.
Το έργο μεταφρασμένο και διασκευασμένο από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον γιο του Δημήτρη. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη. Eυρηματική, προσεγμένη.

Το έργο εστιάζει στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών και μεταξύ γονέων-παιδιών. Η οικογένεια πρέπει να είναι το καταφύγιο μας.

K170619_0609ar

Και τώρα ο γιος θα εγκαταλείψει σύζυγο και μωρό για να κυνηγήσει και να ζήσει το αχαλίνωτο πάθος του; H δυναμική μητέρα παίρνει στα χέρια της την κατάσταση και «ξεγυμνώνει» την ψυχή της, διακινδυνεύοντας την ήρεμη οικογενειακή της ζωή. Στην ζωή μας όλοι έχουμε πει τα κατά συνθήκη ψέματα. Ψέματα που αναγκαστήκαμε να πούμε για να σώσουμε καταστάσεις και πρόσωπα.

«Κοιτούσες το μέλλον μας, αλλά δυστυχώς ξεχνούσες το παρόν μας»

Η παράσταση είναι μία κωμωδία που προκαλεί το γέλιο μας και συγχρόνως μας δημιουργεί δυνατές συγκινήσεις. Μια κωμωδία που μέσα από το γέλιο, σε προβληματίζει έντονα, ειδικά στο δεύτερο μέρος που έρχεται η μεγάλη ανατροπή και «σκάει» η βόμβα.
Πιστεύω ότι όλοι βρήκαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε καλό κρυμμένο μέσα μας. Κάποιες σκέψεις που είτε έμειναν σκέψεις είτε έγιναν πράξεις.

Ο ρόλος της μητέρας ταιριάζει απόλυτα στην Κάτια Δανδουλάκη. Μία δυναμική, σημερινή γυναίκα, σύζυγος και μάνα. Εκπληκτική η ερμηνεία της, απόλυτα φυσική και αληθινή. Aέρινη η παρουσία της. Την Κα Δανδουλάκη έχω την τύχη να την έχω παρακολουθήσει σε όλες τις παραστάσεις της και πιστεύω ότι και αυτή είναι μία από τις πολύ καλές στιγμές της. Υπέροχη!

K171022_1056arb (1)

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης είναι ο πατέρας. Μένει εμβρόντητος όταν ακούσει την απόφαση του γιου του. Οικογενειάρχης, αγαπά την οικογένειά του και αγωνίστηκε να της προσφέρει τα καλύτερα. Εντυπωσιάστηκα με την ερμηνεία του. Τόσο αληθινός, τόσο φυσικός, τρυφερός πατέρας. Παρακολουθούσα τις κινήσεις του, την αλλοίωση των γραμμών του προσώπου του, τις εκφράσεις του, τις σιωπές του.

Ο Αλμπέρτο Φάις είναι ο άτακτος γιός. Ενθουσιώδης, Πιστεύει στα θέλω του και αυτά θέλει να ζήσει και όχι στα πρέπει. Τα πρέπει τον πνίγουν. Μία πάρα πολύ καλή παρουσία. Αεικίνητος πάνω στην σκηνή.

Η νεαρή Δανάη Σκιάδη, είναι η νεαρή σύζυγος και μητέρα. Έχει παραμελήσει τον εαυτό της μετά την γέννηση του μωρού. Κινδυνεύει ο γάμος της, αλλά δεν το έχει αντιληφθεί. Δροσερή, νεανική, σπιρτόζα ήταν για μένα μία ευχάριστη αποκάλυψη.

K171022_1209ar

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά. Εντυπωσιακά, λειτουργικά, κομψά, πλούσια. .

Τα κοστούμια είναι δημιουργίες της Παναγιώτας Κοκκορου. Προσεγμένα, κομψά δείχνουν την κοινωνική θέση των γονέων. Ατημέλητα της νεαρής μητέρας.

Οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου εντυπωσιακοί. Πολύ όμορφη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.

Μια σύγχρονη, δυνατή, ανατρεπτική κωμωδία που μου προκάλεσε δυνατή συγκίνηση.

Μην την χάσετε.

Καλή σας θέαση!

.

K170619_0801ar

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση Απόδοση : Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια : Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια : Ιάκωβος Δρόσος,
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20,00 ΕΥΡΩ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ: 15,00 ΕΥΡΩ
ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 17,00 ΕΥΡΩ
Ανεργοι,φοιτητές, πολύτεκνοι: 15,00 ΕΥΡΩ

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19:30
ΠΕΜΠΤΗ 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 (ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ) & ΒΡΑΔΥΝΗ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ (ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ)

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο