“Ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος” της Μαρίας Μακρή στο Θέατρο της Ημέρας

by admin

“Ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος”  της Μαρίας Μακρή

Η θεατρική ομάδα ΣΥΝ-ΘΉΚΗ, αμέσως μετά το τέλος των παραστάσεων του Ιψενικού Μπόρκμαν, ασχολείται για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ενεργής θεατρικής παρουσίας της με ένα νεοελληνικό έργο.  Ανεβάζει στα τέλη Μάρτη στο «θέατρο της Ημέρας» και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο της Μαρίας Μακρή «Ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος» σε σκηνοθεσία της Μαίης Σεβαστοπούλου.

Τρεις μεσήλικες αδελφές βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της τέταρτης – νοητικά καθυστερημένης – αδελφής τους από τον μοναδικό άντρα της οικογένειας. Οι ίδιες κρατούν μια παθητική στάση, καθιστώντας εαυτούς λίγο ή πολύ συνένοχους. Όταν αυτός πεθαίνει, η εξουσία που ασκούσε πάνω τους ξεθωριάζει. Όμως δεν θα πάψει να ηχεί δίπλα τους, μονότονα και βασανιστικά η φωνή του θύματος που επαναλαμβάνει φράσεις επιφανειακά ακατάληπτες – σαν εμμονικό μοτίβο ενός λυπητερού τραγουδιού : «παλιοθήλυκο τι μου έχεις κάνει;», « αν δεν κάτσεις, θα σε σκοτώσω με το όπλο», « το φοβάμαι το όπλο, το φοβάμαι» ξανά και ξανά, μια σπαρακτική ανάμνηση της βίας που για χρόνια δεχόταν.

Έχει έρθει η ώρα να δουν κατά πρόσωπο τις ευθύνες τους και να μοιράσουν τις ενοχές τους κι αυτό θα γίνει μέσα από ένα σκληρό παιχνίδι αυτογνωσίας.

Το έργο μιλάει για κείνα τα καλά κρυμμένα μυστικά που πάντα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις διαδικασίες αυτές που οδηγούν στην απόκρυψη της οικογενειακής βίας, στην ανοχή και στην υπόθαλψή της.

Τελικά πόσο αθώος μπορεί να είναι ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος;

Παίζουν (αλφαβητικά):

Μαρία Μακρή, Δέσποινα Πόγκα, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαίη Σεβαστοπούλου.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη.

 Ταυτότητα παράστασης:

Έναρξη: 22 Μαρτίου

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο: 21:00

Διάρκεια: 95’

Γενική είσοδος: 10€

Προπώληση: Viva.gr από 1η Μαρτίου: 8€

Θέατρο της Ημέρας -Γεννηματά 20 – Αμπελόκηποι –

Σταθμός Πανόρμου.

Τηλ: 210 6929090 – 6909448884

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Άφησε ένα σχόλιο